Kings-place

Op zoek naar een verloskundige in Nijmegen West?

Zorg

In Nijmegen West heb je een verloskundigenpraktijk waar je van begin tot eind goed begeleidt wordt. Zelf al vanaf dat je een kinderwens hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een kinderwensconsult aanvragen. Hier krijg je uitleg over wat je alvast kunt doen voordat je zwanger gaat worden. Het is namelijk belangrijk dat je gezondheid goed is en daarnaast ook je leefstijl. Dit heeft namelijk allemaal invloed op het ongeboren kindje, ook al nog voordat je zwanger bent. Je krijgt extra tips om het allemaal te vergemakkelijken om zwanger te worden. Bij sommige mensen lukt het nou eenmaal lastig of zelfs helemaal niet. Maar zo kun je het zo optimaal mogelijk maken.

Wat doet een verloskundige?

Een verloskundige begeleidt je voor, ná en tijdens je zwangerschap. Je krijgt de hele tijd adviezen over de zwangerschap en het zorgen voor het kindje wanneer het geboren is. Ook biedt een verloskundige een luisterend ook voor onzekerheden, angsten en de toekomst. Zo gaat het dus ook in de praktijk in Nijmegen West. Samen met de verloskundige in Nijmegen West stel je een geboorteplan op. Dit is een goede voorbereiding op wat er komen gaat. Dit is natuurlijk niet verplicht maar wel erg handig. Je beschrijft hierin wat je wensen zijn over waar je graag wilt bevallen. Ook over wie er bij mogen zijn, of er pijnstilling gebruikt gaat worden, op welke manier je gaat bevallen, wie de navelstreng doorknipt en of je borstvoeding gaat geven. Dit zijn allemaal voorbeelden, de verloskundige in Nijmegen West zal er meer over uitleggen.

Hoe wordt je verloskundige?

Om verloskundige te kunnen worden zul je de HBO opleiding Verloskunde afgerond moeten hebben. Dit hebben de verloskundigen in de praktijk in Nijmegen West uiteraard ook gedaan. Wil je een afspraak maken? Dan kun je contact opnemen via telefoon of de website.