Kings-place

Hulp bij de zwangerschap en bevalling door een verloskundige in Bemmel

Zorg

Als je zwanger bent dan is de kans dat je met een verloskundige in Bemmel in aanraking komt bijna zeker. Een verloskundige helpt bij de bevalling van de baby. Verloskundigen in Bemmel kunnen aan huis werken, maar ook in het ziekenhuis. Een verloskundige in Bemmel zorgt ervoor dat de bevalling soepel verloopt en dat er kan worden ingegrepen of geassisteerd bij complicaties of problemen. Meestal kent de familie de verloskundige in Bemmel al lang voor de bevalling.

Wat doet een verloskundige?

Vaak loopt de verloskundige in Bemmel voor de bevalling aan de bevalling een keer door met de familie. Dan laat hij of zij bijvoorbeeld zien hoe je het best kan puffen of ademen; hoe vaders het best kunnen helpen; welke posities er allemaal zijn om in te bevallen; waar je kunt bevallen en hoe je het beste met de pijn om kan gaan. De verloskundige in Bemmel is een grote hulp voor de familie. Dat is omdat zij het beste weten wat ze moeten doen en hoe ze het hoofd koel houden. Dit maakt de ervaring voor de ouders minder stressvol waardoor ze er meer van kunnen genieten.

Hoe wordt je verloskundige?

De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar. De opleiding tot verloskundige is een hbo-opleiding. In die tijd leer je hoe de hele zwangerschap van een vrouw verloopt; wat een bevalling allemaal precies inhoudt; wat de taken van een verloskundige zijn tijdens de bevalling en vaak leren zij ook hoe ze EHBO moeten toepassen op pasgeboren baby’s, en de moeders. Naast het leren uit boeken zal je tijdens de opleiding tot verloskundige ook stage lopen in een ziekenhuis, of als verloskundige aan huis. Pas als de opleiding succesvol voltooid is mag een verloskundige zelfstandig begeleiden bij een bevalling.