Kings-place

Wat is het nut van een videowall en een led wall? Wij leggen het uit!

Aanbiedingen

Er zijn verschillende redenen om aandacht voor een boodschap te trekken. Daarbij is het van belang of je de aandacht voor je boodschap buiten een gebouw of in het gebouw wil trekken. Daarnaast is het doel van de boodschap belangrijk waarvoor je aandacht wil vragen. Ook de afmeting van het scherm is van invloed op de keuze voor je boodschap overbrengen. Op een groot scherm kun je de boodschap brengen op een videoWall, maar ook kun je kiezen voor LED walls. Om een keuze te kunnen maken tussen een videoWall en een Led walls is het goed om te weten waar je op moet letten en wat het nut is van een videoWall en een Led Wall.

Binnen- of buitenruimte

De locatie is bepalend voor je keuze. Zo is de video Wall niet geschikt voor buiten. Een led Wall is echter wel zeer geschikt voor het brengen van een boodschap in de buitenruimte. Een led Wall kan daarentegen ook in de binnenruimte de boodschap brengen.

Video Wall

Bij het brengen van een boodschap in grotere ruimtes, is een video Wall een manier om de informatie te tonen. Bij grotere ruimtes kun je denken aan de winkel in de straat, maar ook bij beurzen en sporthallen. Het grote voordeel van het brengen van een boodschap via een video Wall is het grote bereik van mensen. Deze kunnen tegelijk naar de zelfde boodschap kijken.

Led Wall

Een led Wall lijkt op een heel groot beeldscherm en bereikt tegelijkertijd veel mensen. De boodschap wordt reuze groot weergegeven en laat bij veel kijkers naar de boodschap een sterke indruk na. Vooral de beurshallen, concertzalen, openluchtevenementen en sportstadions zijn gebruikers van deze boodschap brengers. Een goed resultaat voor deze led Walls geven ook de shoppingcenter en de winkels. Voor ieder doel is er een geschikte video Wall.

Het nut van een boodschap drager

Een video Wall en led Wall zijn van dichtbij, maar ook van een (grote) afstand goed te lezen. Daarnaast kan het scherm gebruikt worden voor één boodschap, maar ook kan het scherm gemakkelijk worden aangepast om meerdere boodschappen en boodschappers in verschillende beelden en in een eigen scherm te laten zien.

Artistieke effecten

Wil een boodschapper een artistiek effect creëren dan kan dat ook door niet één maar meerdere Walls te plaatsen. Op deze wijze wordt er nog meer en betere aandacht van het publiek en de voorbijgangers getrokken. Het unieke van een Wall is dat je werkt met kleinere schermen die op vele manieren te combineren zijn.

De kosten

In vergelijking met hele grote schermen is een Wall relatief goedkoop. Dit komt omdat een Wall standaard wordt opgebouwd uit verschillende kleine schermen. Daardoor zijn de kosten vaak veel lager dan van een ongewoon schermformaat.