Kings-place

Hoe gaat een online hoortest in zijn werk?

Aanbiedingen

Het afleggen van een hoortest kan in verschillende situaties best handig zijn. Het komt steeds vaker voor dat de gehoorschade van mensen beschadigd raakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is het luisteren van te hard muziek. In sommige gevallen is dit bijvoorbeeld dagelijks met oordoppen tijdens het reizen met het openbaar vervoer, maar het komt ook vaak voor dat dit komt door de harde muziek tijdens het uitgaan. Het nare aan gehoorschade is dat dit niet valt te herstellen. Door middel van een hoortest kun je er echter wel op zijn minst achter komen of je daadwerkelijk gehoorschade hebt. Indien dit het geval is kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar een hoortoestel. Een voordeel is dat je tegenwoordig je hoortest ook online kunt doen en hiervoor dus niet per se naar de audicien hoeft.

Een online hoortest doen

Het zoals gezegd mogelijk om een online hoortest te doen. Het grote voordeel hiervan is dat je deze test gewoon thuis achter je laptop kunt doen. Je hoeft er niet voor naar de audicien. Er zijn verschillende soorten hoortests. Je kunt er vanuit gaan dat je bij een online hoortest bepaalde geluidsfragmenten te horen krijgt. Uit deze fragmenten dien je dan bijvoorbeeld een antwoord in te vullen wat betreft het niveau waarop je het geluid hoort. Dit gaat om hoe goed, slecht, hard of zacht je het geluid bijvoorbeeld hoort. Op basis van de antwoorden die je geeft maakt de online hoortest op of je daadwerkelijk gehoorschade hebt.

Gehoorschade, wat nu?

Als de conclusie van de hoortest is dat je daadwerkelijk gehoorschade hebt kan het als volgende stap wel slim zijn om te kijken naar bepaalde audiciens. Audiciens kunnen je immers helpen bij de volgende stap, namelijk het vinden van een oplossing. Wanneer je gehoorschade hebt is vaak een van de weinige oplossingen het gebruiken van een gehoorapparaat. Het gehoorapparaat dient goed voor jou te zijn en welke variant je moet nemen met welke instellingen bijvoorbeeld is ook afhankelijk van de hoeveelheid gehoorschade die je hebt opgelopen. Bij grote schade is het gehoorapparaat dat je zou moeten gebruiken bijvoorbeeld een stuk gevoeliger en sterker dan als je slechts een beetje gehoorschade hebt. De audicien zal afhankelijk van de situatie een bepaald advies geven. Uiteraard is de beslissing uiteindelijk aan jezelf.