Kings Place
Image default
Aanbiedingen

Waar raamdecoratie goed voor is!

Waar raamdecoratie goed voor is!

Waar raamdecoratie goed voor is. Die vraag heb je jezelf vast wel eens gesteld. Het is namelijk niet een onderwerp waar je dagelijks over nadenkt, dat is natuurlijk ook logisch. Toch is het wel eens goed om er over na te denken. Raamdecoratie is namelijk voor veel doeleinden goed. 

 

Afbeelding met gebouw, venster

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Privacy

Raamdecoratie is bijvoorbeeld goed voor jouw privacy. Door de gordijnen te sluiten voorkom je dat iedereen zomaar bij je naar binnen kan kijken. Buiten het feit om dat je niet in de kijker wil zitten, helpt het ook als inbraakpreventie. Doordat inbrekers niet zien wat je in huis hebt, zullen ze minder snel komen kijken wat er te halen valt.

 

Behoud van meubels

Waar is raamdecoratie dan nog meer goed voor? Denk hierbij ook aan het behoud van de meubels/ interieur. Doordat je het zonlicht meer buiten houd, schijnt de zon niet hele dagen op jouw meubels in huis. Door het felle zonlicht verkleuren de meubels vaak ook sneller, en dat is uiteraard zonde. Dus door goede raamdecoratie voor de ramen te hebben verminder je de verkleuring ook al voor een groot deel. Naast dit geweldige pluspunt, brengt raamdecoratie uiteraard ook veel sfeer met zich mee. Dit is misschien nog wel het belangrijkste!

 

Energiebesparing

Wat ook heel belangrijk is tegenwoordig, is energie besparen. Hoe makkelijk kan het zijn, alleen al door middel van raamdecoratie. Doordat je met de gordijnen de warmte tegen gaat in de hete zomers, is een airco maar overbodige luxe 😉 Maar juist ook in de winter, kunnen de gordijnen ook veel warmte in huis houden. In de winter hoef je de verwarming dus ook niet zo hoog te zetten, want door middel van de gordijnen kun je het klimaat in huis al aardig regelen.

 

Soorten raamdecoratie

Dan heb ik het nog niet eens over de vele soorten raamdecoratie gehad. Denk aan rolgordijnen, vouwgordijnen, gordijnen maar ook aan vitrage/ inbetweens. Met inbetween gordijnen kun je namelijk het daglicht mooi filteren, wat met gordijnen en vouw- of rolgordijnen niet altijd even goed lukt. Het voordeel van inbetweens is namelijk dat je niet al het daglicht of zonlicht naar binnen laat, maar juist een deel daarvan. Zo kun je dus heerlijk genieten van het mooie, gefilterde daglicht.

 

Nachtrust

Heb je wel eens aan je nachtrust gedacht? Hier spelen goede gordijnen ook een grote rol in. Als je op zoek bent naar gordijnen voor op de slaapkamer, ben je op zoek naar verduisterende gordijnen. Waarom? Omdat je in de nacht geen last van lantaarnpalen wil hebben, of tegen de ochtend geen last van het licht van buiten wil hebben. Daarom kies je voor gordijnen die al het licht van buitenaf blokkeren. 

Zo zie je maar weer, raamdecoratie heeft meer functies dan je denkt 😉 Van sfeer tot energiebesparend tot het bewaren van jouw eigen privacy. Heb je nog enige vragen over het kiezen van de juiste raamdecoratie, of ben je juist al op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Neem dan eens een kijkje op 123gordijn, wij helpen jou graag verder!

https://www.123gordijn.nl/