Kings Place
Image default
Groothandel

Verzacht uw water en verlaag uw energierekening met onthardingszout

Hard water is de veroorzaker van kalkaanslag en iedereen kent de reclames waarin te zien is hoe hardnekkig kalkaanslag kan zijn. In dit geval is het voorkomen van kalkaanslag dus beter dan het op te moeten lossen. Maar om het te voorkomen is het belangrijk dat u weet hoe kalkaanslag ontstaat en wat u kunt doen om dit te voorkomen. Als water een hoge concentratie calcium- en magnesiumzouten bevat, kan dit resulteren in kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat in leidingen, apparaten en op plaatsen waar water gebruikt wordt dat verwarmd wordt of verdampt.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder

Het aanschaffen van een waterontharder kan in eerste instantie een investering zijn, maar deze investering verdient u makkelijk terug. Advies van een specialist zoals H. van Namen kan u helpen bij de aanschaf hiervan. Een waterontharder zorgt ervoor dat water door middel van een harsfilter ontdaan worden van kalk, alvorens het door uw leidingen, machines of apparaten stroomt. Hierdoor bereikt de kalk deze leidingen, machines en apparaten niet en kan het geen schade veroorzaken. Het gebruik van goed onthardingszout zorgt ervoor dat de waterontharder zijn werk goed kan blijven doen. Het harsfilter verzadigt na verloop van tijd en dan heeft u onthardingszout nodig om het harsfilter te reinigen. Onthardingszout zorgt ervoor dat de kalk loskomt uit het harsfilter en afgevoerd kan worden.

Hoe verlaagt dit de energierekening?

Omdat er geen kalkaanslag meer kan ontstaan betekent dit sowieso dat u minder hoeft te poetsen. Maar het uitblijven van kalkaanslag zorgt er ook voor dat apparaten en machines goed kunnen blijven werken, zodat ze niet meer energie hoeven te verbruiken. Daarnaast kan kalkaanslag een isolerend effect hebben en dit beïnvloedt de werking van leidingen. Als een leiding veel kalkaanslag bevat, kost het meer moeite voor de leidingen om op te warmen, wat meer energie kost. Door zacht water heeft u dit niet en blijft uw energieverbruik lager.

https://www.vannamen.nl/

Gerelateerde artikelen

Verschillende soorten horecakoelkasten in één webshop