Kings Place
Image default
Bedrijven

Uw Dubarry bootschoenen onderhouden

U heeft gekozen voor Dubarry bootschoenen als zeilschoenen. Als u goed met deze zeilschoenen omgaat, dan kunt u er jaren plezier van hebben. De Dubarry bootschoenen zijn gemaakt voor het echte buitenleven. Ze kunnen tegen een stootje en ook worden ze niet bang van een beetje water en vuil. Het leer dat is gebruikt bij het vervaardigen van de schoenen, is behandeld. Hierdoor is de vochtopname significant minder. Andere soorten leer hebben een veel langere droogtijd. Vandaar dat veel zeilers zweren bij deze bootschoenen. Maar ook deze zeilschoenen hebben wel wat onderhoud nodig. Vooral als u ze na het zeilen een tijd in de kast wil zetten, is het een uitgelezen moment om de zeilschoenen van een onderhoudsbeurt te voorzien. Vreeken, een speciaalzaak op gebied van alles wat met zeilen te maken heeft, zal dit onderstrepen. Goed onderhoud van materialen, zeker die met zout water in aanraking komen, is zeer aan te bevelen.

Hoe de Dubarry schoenen te onderhouden

Het is sowieso aan te bevelen om uw zeilschoenen na elk zeilavontuur af te borstelen met een hiervoor geschikt borsteltje. Dan kunt u met een (flink) nat doekje de schoenen afnemen. De binnenkant van de schoen kan gewassen worden met (baby)shampoo. Maar als u de laarzen een tijd niet zult gebruiken dan kunt u ze wat intensiever reinigen. Hier zijn speciale reinigingsmiddelen voor. Denk aan speciale schoonmaakmiddelen voor leer, conditioner voor leer (onder andere bedoeld om het mooi soepel te houden) en een protector die met een speciaal borsteltje moet worden opgebracht.

Hoe u uw zeilschoenen het best kunt opbergen

Dubarry bootschoenen kunt u het best opbergen op een droge, donkere plek waar voldoende ventilatie is en het koel is. Ook is een laarzenspanner geen overbodige luxe. Als u uw zeilschoenen goed onderhoudt, zult u zeker tien jaar plezier hebben van deze fantastische bootschoenen.

Gerelateerde artikelen

Zonnepanelen, energie van de toekomst

Weg met de verstopping in Barneveld

Wees voorzichtig en planmatig