Kings-place

Met welke kosten moet je rekening houden bij het vervangen van je groepenkast

Bedrijven

Een nieuwe groepenkast laten installeren door Groepenkastvervangennu is niet gratis. Maar wat precies de kosten bij het vervangen van je groepenkast zijn is afhankelijk van een aantal dingen. Zoals de aardlekschakelaar. Als die in de oude groepenkast goed was geïnstalleerd zijn de kosten bij het vervangen van je groepenkast een lager dan wanneer de aardlekschakelaar opnieuw moet worden aangelegd. Een andere factor die effect heeft op de hoogte van de kosten bij het vervangen van je groepenkast is het aantal groepen. Hoe meer groepen, des te hoger de prijs zal zijn.

Fase 1 of fase 3?

Het is voor de prijs van de elektriciteitsaansluiting van belang of je een fase 1 of fase 3 aansluiting hebt. In Nederland heeft elke woning een fase 1 aansluiting, met minimaal drie groepen. Bij bedrijven wordt vaak een fase 3 aansluiting gemaakt. Bij de kosten bij het vervangen van je groepenkast heeft de fase veel invloed op de prijs. Je kunt echter zelf niet kiezen voor een andere fase; dat ligt vast door de functie van het pand waarin je een nieuwe groepenkast wilt laten aanleggen.

Kijk naar de toekomst

Het klinkt misschien een beetje raar, maar door nu goed te kijken naar het aantal groepen dat je in de komende jaren denkt nodig te hebben, kun je flink besparen op de kosten bij het vervangen van je groepenkast. Bedenk dus welke plannen op elektrisch gebied je hebt voor de komende jaren en zorgt ervoor dat je groepenkast daarvoor al geschikt wordt gemaakt. Het gevolg is, dat je nu bij de kosten van het vervangen van je groepenkast iets duurder uit bent. Maar die extra kosten zijn veel lager, dan wanneer je de groepenkast op een later moment weer moet laten aanpassen.