Kings-place

Mercedes-Benz A-klasse tweedehands of nieuw

Auto's en Motoren

Als je op zoek bent naar een occasion dan heb je nogal wat keuzes te maken. Kies je ervoor een elektrische auto te kopen bijvoorbeeld, of zoek je toch naar een Mercedes Benz A-klasse tweedehands uitvoering? Gewoon op diesel of benzine? Hoewel het vanuit milieutechnisch opzicht beter is voor de elektrische auto te gaan, kunnen nog steeds heel veel mensen de lokroep van een tweedehands Mercedes Benz A-klasse niet weerstaan.

De kleinste van het stel maar wel echt een Mercedes

Ach, en begrijpelijk is het zeker ook wel. Met de Mercedes Benz A-klasse heb je weliswaar de kleinste Mercedes onder je gat, het is in alles wel echt een Mercedes; een toonbeeld van comfort en veiligheid dus, gekoppeld aan meer dan uitstekende prestaties. In 1997 leerden we in ons land de Mercedes Benz A-klasse kennen. Vanaf dat moment is de auto niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De Mercedes heeft in de loop der jaren echter een heuse metamorfose ondergaan. Eigenlijk is de huidige A-klasse niet meer te vergelijken met de eerste uitvoeringen. Zo is de Mercedes Benz A-klasse van nu lager en vooral ook behoorlijk langer. Niets voor niets was de A-klasse van Mercedes Benz een MPV, nu mag de auto zich hatchback noemen.

Automatische transmissie

Standaard wordt de Mercedes Benz A-klasse geleverd in handgeschakelde uitvoering en zes versnellingen. Wellicht heb jij echter een tweedehands Mercedes Benz A-klasse aangeschaft met zeven versnellingen of met automatische transmissie, want ook die waren en zijn beschikbaar. De Mercedes Benz A-klasse heeft een start- stopsysteem en is een zeer veilige auto. Niets voor niets kreeg het al eens de vijf sterren kwalificatie opgeplakt van EuroNCAP. Dat wil zeggen dat je te maken hebt met een buitengewoon veilige auto. Verrassend is ook de ruimte, zo zul jij ook al ervaren hebben. Er is ruimte genoeg voor tenminste vijf volwassenen.

Ook is het de moeite waard om een elektrische auto kopen te onderzoeken!