Kings-place

Hoe sluit je een echt goedkope autoverzekering af?

Auto's en Motoren

Het kopen van een nieuwe auto vereist natuurlijk op zich reeds een behoorlijk stevig budget. Toch is de aankoopprijs lang niet de enige kost waar je rekening mee moet houden op het ogenblik dat je een auto koopt. Wat namelijk bovendien ook te denken van het afsluiten van een passende verzekering? Een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten is belangrijk omdat op deze manier de periodieke kostprijs kan worden ingeperkt. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je tegelijkertijd wel zal willen kunnen rekenen op de aanwezigheid van alle vereiste dekkingen. Wil jij niet alleen een goedkope autoverzekering afsluiten, maar ook een echte goede? Hou dan zeker en vast rekening met de hieronder terug te vinden tips!

            1.) Volstaat de WA-verzekering voor jou of niet?

In eerste instantie doet iedereen die van plan is om een autoverzekering af te sluiten er goed aan om even na te gaan of de zogenaamde WA-verzekering voor hem of haar voldoende is of niet. Voor het merendeel van de mensen is het een haast blinde keuze om over te gaan tot het afsluiten van deze verzekering. Waarom? Zeer eenvoudig, omdat dit type van autoverzekering veruit de voordeligste is op de markt. Het spreekt echter voor zich dat deze lage kostprijs ook een keerzijde heeft. De dekkingen die worden aangeboden zijn immers erg beperkt.

 

Ondanks het feit dat de WA-verzekering dus een echt goedkope autoverzekering is moet er altijd rekening mee worden gehouden dat ze slechts over één enkele, specifieke dekking beschikt. Het gaat hierbij om een dekking die de schade ten opzichte van derden verzekert. Hiermee hebben we meteen een zeer belangrijk punt aangehaald. Het is bij het afsluiten van deze autoverzekering dan ook zo dat je op geen enkele manier kan rekenen op tussenkomst in schade aan het eigen voertuig. Ondanks het feit dat de lage kostprijs dus in eerste instantie zeer aantrekkelijk kan lijken dienen er wel wat opofferingen voor te gebeuren.

            2.) Kan je het eigen risico afstemmen op je eigen voorkeuren?

Voor heel wat verschillende verzekeringen geldt dat ze over een flexibel eigen risico beschikken. Dit zorgt ervoor dat je ze in principe (binnen bepaalde grenzen uiteraard) kan aanpassen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Dit geldt ook voor de autoverzekering. Veel mensen gaan er automatisch vanuit dat bijvoorbeeld de kostprijs van de all risk autoverzekering torenhoog is gelegen. Dat hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn, integendeel. Door het toepassen van verschillende handige trucjes kan je er namelijk voor zorgen dat de hoogte van de premie aanzienlijk kan worden verlaagd zonder dat dit ervoor zorgt dat er moet worden geknipt in de verzekeringspremie die je moet betalen.

 

Het eigen risico waar je mee geconfronteerd wordt is dus binnen bepaalde limieten zelf te bepalen. Wat betekent dit concreet? Dat je ervoor kan kiezen om het standaard eigen risico te verhogen. Verlagen is in het merendeel van de gevallen niet mogelijk. Wordt deze optie toch aangeboden? Dan dien je er rekening mee te houden dat deze keuze je verzekeringspremie aanzienlijk de hoogte in kan duwen. Heel erg interessant is dit dan ook niet, tenzij je verwacht dat je met een aanzienlijk risico wordt geconfronteerd telkens wanneer je de baan op gaat.

 

Hoe dan ook, wil je graag kunnen rekenen op een echt goedkope autoverzekering? Dan is het altijd een aanrader om even grondig het eigen risico te bestuderen. Door deze enigszins te verhogen kan de periodieke verzekeringspremie immers danig worden ingeperkt.

            3.) Je rijgeschiedenis telt altijd mee

De mate waarin je de mogelijkheid hebt om een goedkope autoverzekering af te sluiten is in de praktijk ook altijd afhankelijk van de rijgeschiedenis waarover je beschikt. Dit betekent dat er door jouw (nieuwe) verzekeraar ook altijd wordt gekeken naar eventuele ongevallen die je in het verleden reeds hebt gehad. Belangrijk om weten is dat niet elk ongeval daarbij even zwaar doorweegt, integendeel. Had je zelf geen schuld aan het ongeval? In dat geval spreekt het voor zich dat je verzekeraar daar niet zoveel problemen van zal maken. Iedereen kan al eens betrokken raken bij een ongeval, zolang je zelf niet de aanleiding bent geweest hoeft dat niet automatisch te leiden tot een hogere verzekeringspremie.

 

Een ander verhaal wordt het uiteraard wanneer jij wel de verantwoordelijke partij was voor het ongeval. In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de zogenaamde bonus malus van je autoverzekering aanzienlijk kan stijgen. Op zich hoeft ook dit geen probleem te zijn, ware het niet dat dit er wel voor zorgt dat de verzekeringspremie van je autoverzekering sterk kan stijgen. Wil je dus altijd over de mogelijkheid beschikken om een echt goedkope autoverzekering af te sluiten? Dan is zorgen voor een nette rijgeschiedenis zonder verwijtbare schade in de praktijk altijd bijzonder belangrijk te noemen.

            4.) Vergeet niet om autoverzekeringen te vergelijken

De meest goedkope autoverzekering afsluiten doe je door er een beetje tijd en moeite in te investeren. Dit betekent dat je niet hoeft te verwachten dat je zonder ook maar enige moeite in staat zal zijn om een verzekering voor je auto af te sluiten die meteen over de laagste mogelijke verzekeringspremie zal beschikken, dat is immers niet mogelijk. Niet alleen moet je even bij jezelf grondig gaan nadenken over het type autoverzekering die je gaat afsluiten, daarnaast is het ook altijd de moeite om je even te verdiepen in het aanbod dat op de markt is gebracht door verschillende verzekeraars. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat je altijd de meest interessante en goedkope autoverzekering zal kunnen afsluiten.

 

Hou er tot slot rekening mee dat er bij een goedkope autoverzekering niet altijd sprake hoeft te zijn van de laagst mogelijke verzekeringspremie. Hoezo niet? Zeer eenvoudig. Het is namelijk zo dat je bij bepaalde verzekeraars aan het einde van het jaar kan rekenen op een gedeeltelijke terugbetaling van de betaalde verzekeringspremie, zolang je maar schadevrij hebt gereden. Het spreekt voor zich dat ook een dergelijk aanbod sterk kan helpen om de kostprijs van jouw autoverzekering zo beperkt mogelijk te houden. Hoe dan ook, even de verschillende autoverzekeringen op de markt vergelijken is altijd een aanrader wanneer je met de zekerheid de meest goedkope autoverzekering wenst af te sluiten.

 

 

Auto verzekeren? Vergelijk eerst het aanbod via Diks!