Kings Place
Image default
Sport

Hoe word ik een succesvolle personal trainer?

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat veel mensen gaan sporten of zich na de zomer realiseren dat ze willen gaan sporten. Veel kansen voor sportscholen en personal trainers dus. Heeft u er altijd al van gedroomd personal trainer te worden, maar staat het volgen van een opleiding u in de weg? Dat is voor veel mensen herkenbaar, maar volgens ons totaal onnodig. Het volgen van een opleiding tot personal trainer is namelijk helemaal niet zo’n job als u waarschijnlijk denkt. Er zijn meerdere opties met verschillende voor- en nadelen als het gaat om het worden van een personal trainer. Om voor u duidelijk te krijgen welke opleiding u wilt volgen of duidelijk te krijgen dat het eigenlijk helemaal niets voor u is hebben we in dit artikel de meest populaire opties op een rijtje gezet.

Fitnesstrainer A

Een goede basis voor het worden van personal trainer is de fitnesstrainer A opleiding. Na het volgen van deze opleiding kunt u meteen aan de slag bij een sportschool en kunt u klanten helpen hun doelen te bereiken. Het bereiken van doelen is dan ook het ultieme doel als personal trainer. En daar komt het: deze opleiding duurt maar 4 maanden (!!!). Na het volgen van deze opleiding krijgt u een NL-actief certificaat.

Fitnesstrainer B

Een goed voorbeeld van een opleiding die perfect aansluit op de fitnesstrainer A opleiding is de fitnesstrainer B opleiding. Deze opleiding gaat net iets meer de diepte in wat betreft het 1 op 1 begeleiden van klanten. Het NL-actief certificaat wat u na afloop van deze opleiding in ontvangst neemt bezorgt u dan ook een versterkte positie in de huidige arbeidsmarkt. Een echte win-win situatie dus. Deze opleiding is, naar onze mening van korte duur. De fitnesstrainer B opleiding kost u slechts 5 maanden.

NASM personal trainer

Na het volgen van de fitnesstrainer A of fitnesstrainer B opleiding kunt u er ook voor kiezen uw kennis uit te breiden aan de hand van de NASM personal trainer opleiding. We benoemen expliciet dat u deze opleiding kunt volgen ná het volgen van de fitnesstrainer A of fitnesstrainer B opleiding, omdat u voor het volgen van deze opleiding in het bezit moet zijn van minimaal een fitnesstrainer A certificaat of een vergelijkbaar diploma. Voor de fitnesstrainer A opleiding is er overigens geen vooropleiding benodigd. Ook deze opleiding duurt weer 1 maand langer dan de vorige opleiding, deze opleiding duurt namelijk 6 maanden.

Personal trainer

Ga voor specialisatie

Ook specialisatie zal uw positie in de arbeidsmarkt versterken. Voor een potentiële werkgever is het altijd een pluspunt als u bijvoorbeeld veel kennis heeft over voeding, of een extra les yoga kan geven. Al deze opleidingen en specialisaties kan je volgen bij Sport&People. Deze sportopleidings partij heeft een groot aanbod in online en klassikaal te volgen opleidingen en cursussen. Bij Sport&People zit je verder ook goed met opgeleide instructeurs en samenwerkingen met de grootste keurmerken in de personal trainer business.