Kings Place
Image default
Dienstverlening

Het vervangen van een zekeringkast door stroomonderbrekers kan uw huis veiliger maken

Het vervangen van een zekeringkast door stroomonderbrekers kan uw huis veiliger maken. Groepenkast of ook wel zekeringkast genoemd is heel eenvoudig te vervangen maar er is nog steeds kans op brand of elektrocutie als je niet voorzichtig bent. Stroomonderbrekers zijn duurder, maar ze zijn ook veiliger dan zekeringen en gaan langer mee. Om een ‚Äč‚Äčoude zekeringkast met stroomonderbrekers te vervangen, moet u eerst de stroom naar het hele huis uitschakelen voordat u aan elektrische projecten begint. Voor deze stap heb je een helper nodig. Iemand die weet hoe hij de stroom moet uitschakelen als er iets misgaat, is vooral handig omdat het gemakkelijk is om fouten te maken bij het werken met elektriciteit. Het is belangrijk dat u ook weet waar al uw schakelaars voor het afsluiten van hulpprogramma’s zijn, zodat u alles snel kunt uitschakelen als er iets misgaat tijdens het werken aan dit project! Koppel alle zekeringen los van hun respectievelijke circuits en trek ze er voorzichtig uit met een geïsoleerde tang of tang (maar raak ze niet aan!). Dit voorkomt dat er met hoge snelheid vonken in uw muren/muren rondvliegen die nabijgelegen draden kunnen beschadigen.

Uw oude zekeringkast upgraden

Er zijn ook veel voordelen aan het upgraden van uw stroomonderbreker, zelfs als deze niet hoeft te worden vervangen. U moet een upgrade overwegen, ongeacht of deze wel of niet moet worden vervangen als uw stroomonderbreker meer dan 15 jaar oud is en van metaal is gemaakt. Hier zijn enkele redenen waarom. Stroomonderbrekers springen niet zo vaak door als zekeringen – en als stroomonderbrekers doorbranden, is de kans groter dat dit tegelijkertijd gebeurt in plaats van willekeurig door het hele huis. Als meerdere stroomonderbrekers tegelijk uitvallen. Je hebt nog steeds stroom via andere circuits op hetzelfde niveau (niet alle circuits zijn aangesloten en alleen degenen die een paneel delen). De defecte circuits kunnen worden geïsoleerd van andere apparaten totdat reparaties kunnen worden uitgevoerd als één circuit uitvalt, maar andere intact blijven.

Uw zekeringkast thuis lokaliseren

Zorg ervoor dat u weet waar de zekeringkast zich in uw huis bevindt wanneer u deze vervangt door een nieuwe. U moet ook weten hoe u de stroom voor het hele huis kunt uitschakelen als er geen hoofdstroomonderbreker is. Als de bedrading van uw huis in goede staat is en in goede staat is, kunt u proberen deze te vervangen. Probeer een elektricien te bellen als u niet zeker weet waar uw zekeringkast zich bevindt of neem contact op met een plaatselijke ijzerhandel voor advies over het vinden ervan.

 

Gerelateerde artikelen

Goedkope ringen vinden

Een snelle handleiding met dingen die je moet weten over het parkeren op het vliegveld

Geschikte meubels voor je HD televisie?