Kings Place
Image default
Dienstverlening

Duurzamer wonen door minder gas, in Alkmaar

Als je wat milieubewust wilt gaan leven, kan je ervoor kiezen om minder gas te gebruiken. Gas is bovendien erg duur tegenwoordig, waardoor het ook nog eens goed voor je portemonnee is om minder gas te gebruiken. De eerste manier om je verbruik te verminderen is om van een gasfornuis over te stappen naar een inductiekookplaat. Het installeren van een inductieplaat is niet makkelijk en er kan van alles misgaan. Het is daarom aan te raden om de plaat door een elektricien te laten installeren. Als je dus uit Alkmaar komt en je wilt dit laten doen door een elektricien, dan kan hij de Elektra Alkmaar aanleggen

Een kortere en minder warme douche

Als het Elektra Alkmaar aanleggen gebeurd is, is het tijd voor de tweede manier om minder gas te verbruiken. Dit kan door korter en minder warm te douchen. Het douchewater wordt namelijk verwarmd door middel van gas. Het is daarom slim om zuinig met het douchewater om te gaan. Want hoe langer en warmer je doucht hoe meer gas er wordt verbruikt. Om je hierbij te helpen kan je een douchekop kopen die water bespaart. Je kan ook zelf een timer van maximaal vijf minuten zetten. Als de vijf minuten dan om zijn, is het tijd om uit de douche te stappen. 

Isoleren als duurzame investering

De huishoudens in Alkmaar verbruiken samen 100 miljoen m3 gas. Dit is erg veel. Als jij je steentje wilt bijdragen om dit te verminderen, kan je ook je huis goed laten isoleren. Op die manier verbruik je ook minder gas, omdat je ervoor zorgt dat je meer warmte vasthoudt. Zo hoef je niet de hele tijd nieuwe lucht te verwarmen door middel van gas. Laat je ramen van enkel glas vervangen voor dubbelglas. Zorg dat je tussen de twee buitenmuren een isolatielaag aanbrengt, door middel van spouwmuurisolatie. Tot slot kan je ook je dak nog laten isoleren.