Kings-place

Het digitale schoolbord voor op school

Onderwijs

Het digitale schoolbord is niet meer weg te denken uit het leslokaal van een school. Veel scholen hebben de afgelopen jaren de keuze gemaakt om hun bestaande schoolborden in te wisselen door een digitaal schoolbord en geven nu les op een interactieve manier. Een digitaal schoolbord of ook wel digibord genoemd is overigens ook nog steeds in ontwikkeling en steeds meer bedrijven komen ook achter het gemak van deze digitalen schooborden. Vanwege de interactieve manier van kennisoverdracht en de vele mogelijkheden van de bijgeleverde software zijn er steeds betere toepassingen van een digibord.

De techniek achter het digibord

Wanneer je de techniek achter een digibord bekijkt dan val het direct op dat hier nog steeds een beamer als uitgangspunt gebruikt kan worden om een beeld van een computer op een scherm te projecteren. Omdat het folie waarop geprojecteerd wordt uit twee laagjes bestaat kan er door druk van een vinger een x en y coördinaat worden bepaald die doorgegeven kan worden aan de software voor de toepassing die wordt geprojecteerd. Dit is de toepassing van een touchscreen scherm. Een elektromagnetisch scherm werkt met behulp van een spoel waarbij een stift het elektrisch signaal op de coördinaten bepaald. Ook zijn er tegenwoordig laser, infrarood en ultrasoon schermen die nog geavanceerder zijn.

Waar te bestellen

Natuurlijk zijn er verschillende bedrijven die een digibord of ook wel smartboard genoemd kunnen leveren. Toch is het belangrijk om hier met een specialist als JFAD bij te betrekken. Het is niet alleen belangrijk dat u een goed scherm aanschaft maar ook is het erg belangrijk om een goede beamer te gebruiken die voldoende lichtopbrengst heeft om een presentatie professioneel te presenteren. Bepalend is ook of de software up to date is en of er geluid noodzakelijk is. Bovendien is de specialist op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de digiborden en bent u altijd verzekerd van een nieuw model.

 

 

https://www.jfad.nl