Kings Place
Image default
Onderwijs

Preventie burn-out door Prive coaching

Er is steeds meer bekend over de totstandkoming van een burn-out en het is zeker mogelijk om hier ook preventief mee om te gaan. Het herkennen van de signalen die leiden tot een burn-out zijn belangrijk om te analyseren. Maar ook is het belangrijk om bewust te worden hoe om te gaan met negatieve en positieve energie vanuit ons dagelijkse leven. Wanneer je bewuster je leven zult inrichten en duidelijke grenzen stelt t.a.v. je dagelijkse activiteiten zul je veel minder snel tegen een burn-out aanlopen. De training zal op basis van privé coaching het beste op maat kunnen worden uitgevoerd en veel bedrijven realiseren zich ook dat deze investering in hun personeel noodzakelijk is.

Burn-out wordt vaak niet herkend

Een burn-out ontstaat vaak niet plotseling maar is een echte sluipmoordenaar. De eerste signalen van vermoeidheid of minder goed slapen tot meer opvliegerigheid sluipen geleidelijk het leven van een persoon in. In veel gevallen worden de klachten uiteindelijk zo erg dat na onderzoek bij een huisarts pas achteraf blijkt dat het om een burn-out gaat. Veel van de mensen die dan pas een behandeling krijgen zijn geruime tijd bezig om hiervan te genezen en bovendien is er vaak geen volledige belasting meer mogelijk. Kortom een ziekte die ook nog eens zijn sporen nalaat.

Voorkomen is dus beter dan genezen

Het is dus heel goed te begrijpen dat een burn-out in een vroegtijdig stadium serieus moet worden genomen. Natuurlijk heeft dit vaak ook te maken met verschillende arbeid gerelateerde situaties die lastiger zijn om te veranderen. Maar waar het vooral ook om gaat is de manier waarop je hier als persoon mee omgaat. Er zijn gewoon methodes aan te leren om meer te ontspannen en minder snel gestrest te raken wanneer de spanningen of werkdruk oplopen. Juist deze technieken en gedragsvaardigheden zijn voor veel mensen zeer waardevol en kunnen enorm snel de eerste signalen van een burn-out voorkomen.

 

https://www.tailorit.nl