Kings Place
Image default
Energie

Elektrische veiligheidstips voor uw huis

Elektrische veiligheid is van het grootste belang. Als u een huiseigenaar bent, weet u waarschijnlijk dat het uw plicht is om de elektrische veiligheid in uw huis te handhaven. Maar wat is er precies nodig om dit veilig te houden? Laten we enkele tips en trucs bekijken over hoe u veilig kunt blijven in de buurt van stopcontacten, stekkerdozen en andere gerelateerde apparaten. Als u problemen ondervindt, doet u er goed aan een elektricien Leiden spoed in te huren.

Raak naakte draden niet aan

Draden zijn de paden waardoor elektriciteit van het ene circuit naar het andere stroomt. Ze voeren stroom van de ene plaats naar de andere via een apparaat of apparaat of via een metalen behuizing zoals een lichtschakelaar of een afdekplaat voor een stopcontact. Als u een naakte of onder spanning staande draad aanraakt, kunt u ernstig letsel oplopen door elektrocutie of brandwonden door het aanraken van een blootliggende draad. Als u een draad moet aanraken, raak dan nooit een draad aan met uw blote handen. Het kan elektrische schokken en mogelijk de dood veroorzaken als er een sterke stroom door uw lichaam gaat.

Koop een noodpakket

Om veilig te zijn in uw huis, moet u ook een noodpakket bij de hand hebben voor het geval er zich een elektrisch ongeval in uw huis voordoet. U dient items zoals water, handdoeken en dekens mee te nemen voor gebruik als EHBO-koffers; zaklampen, schroevendraaiers met lange steel moeten ook worden toegevoegd voor het verwijderen van beschadigde draden. Voeg ook een mobiele telefoon met oplader toe, zodat u indien nodig om hulp kunt bellen. Als je kinderen thuis hebt of van plan bent om ze binnenkort in de buurt te hebben, dan moeten ze ook weten hoe ze met deze situaties moeten omgaan.

Houd elektrische apparaten uit de buurt van water

Houd alle elektrische snoeren zoveel mogelijk uit de buurt van water- en rioolleidingen, zodat ze niet nat en beschadigd raken. Als het snoer toch nat wordt, droog het dan volledig af voordat u het opnieuw gebruikt door een föhn te gebruiken of door een elektrische ventilator enkele uren boven het snoer te gebruiken totdat het droog is. Als het snoer of een apparaat beschadigd is doordat het nat is geworden of doordat het is gevallen of erop is gaan staan, gooi het dan onmiddellijk weg of neem indien nodig contact op met een elektricien voor verdere reparaties.