Kings-place

Een kinderketting kopen voor je dochter

Kinderen

Wil jij voor je kind of baby een kinderketting kopen? Let dan goed op wat je koop en waarvan een kinderketting is gemaakt. De tere huid van een baby is erg gevoelig en kan snel aangetast worden door het gebruik van onedele metalen. Kies daarom áltijd voor baby armbandjes die gemaakt zijn met echt zilveren onderdelen. Of goud natuurlijk, maar de goudprijs staat momenteel erg hoog en dan wordt zo’n armband een prijzige aanschaf.

Echt zilver

Er blijkt nogal wat verwarring te bestaan over het gebruik van echt zilver bij een kinderketting, verzilverde onderdelen of onedele materialen bij baby- en kindersieraden. Met de komst van steeds meer webshops die kleine armbandjes voor baby’s verkopen, is niet altijd duidelijk waar deze van gemaakt worden. Dan duidt het woord ‘zilver’ de kleur van het metaal aan en gaat het niet om echt sterling zilver. Of dan is een bedeltje wel van zilver, maar het sluitinkje en verlengkettinkje van de kinderketting niet! Vraag daarom altijd na of alle onderdelen van het babyarmbandje van zilver zijn, want dan pas weet je dat je baby of kind er tegen kan. En dat het armbandje voor altijd mooi blijft. Zeker als je het zilver goed onderhoud en regelmatig oppoetst met een poetsdoekje.

De juiste maat

Het is belangrijk om voordat je bestelt de juiste maat op te nemen voor de kinderketting. Op basis daarvan kan je dan de gewenste maat kiezen voor het sieraad. Waarom is dat belangrijk? Een armbandje dat te groot is, kan makkelijk van een babypolsje afglijden. Dat is gevaarlijk, omdat het kindje het dan in zijn of haar mond kan stoppen. Het babyarmbandje is ook snel verloren en dat is natuurlijk zonde. Oo kan een kinderketting te klein zijn. Te klein bestellen is ook niet verstandig. Niet te groot en niet te klein dus. De makkelijkste manier om de polsmaat of halsmaat op te nemen is door een touwtje om het polsje te leggen (vlak tegen de huid) en de lengte dan langs een liniaal te meten. Zo kun je altijd een kinderketting kopen die past.