Kings Place
Image default
Bedrijven

E bikes testen

Voordat je een e bike gaat kopen is het natuurlijk prettig als je een e bike al van te voren kunt testen, zo weet je welke fiets jij het fijnst vindt en weet je dus ook wat je kan verwachten als je overgaat tot de aankoop van een e bike. Een e bike test is daarom de belangrijkste stap in het proces van een e bike kopen. Toch zijn er nog steeds veel mensen die er voor kiezen gewoon een e bike uitkiezen zonder daarop gefietst te hebben, of een e bike kiezen na slechts één rondje gereden te hebben op de desbetreffende e bike en ook dit is vaak niet genoeg om er achter te komen of die e bike echt bij jouw wensen aansluit.

Waarom moet je een e bike voor een langere periode proberen?

Het is dus belangrijk om een e bike goed te testen voordat je overgaat tot de koop, veel mensen denken dat ze hierbij met een rondje of een uurtje fietsen genoeg informatie voor verschaft hebben maar uit onderzoek bleek dat dit vaak niet genoeg is en mensen later toch nog voor teleurstellingen komen te staan. Met een testperiode van twee dagen bijvoorbeeld leer je een fiets pas echt kennen, behalve dat een fiets een tweede keer anders aan kan voelen leer je ook andere onderdelen zoals de oplader en een fiets adapter voor elektrische mamafiets kennen. Kies daarom voor een lange testperiode.

Test terreinen.

Verder is het ook belangrijk meerdere terreinen te overwinnen met je te testen e bike, veel e bikes gedragen zich namelijk anders op ruw terrein of juist op de weg. Daarom is het belangrijk wanneer je een e bike aan het testen bent ook eens een stukje offroad te gaan, dit kan gewoon in een stukje bos om de hoek maar dit kan ook in speciale testcenters. Echter blijkt de echte natuur toch vaak beter te zijn om je e bike eens echt te testen. Reviews wezen ook uit dat mensen die hun fiets in een bos testen vaak tevredener zijn over hun aankoop dan mensen die hier niet voor kozen. Kijk voor meer van dit soort tips ook eens bij de Amslod.nl herenfiets Review. Dit soort reviews geven je vaak veel informatie.

Waar kun je jouw e bike nog meer testen?

Behalve in het bos of een rondje in een dorp zijn er dus ook specifieke plekken waar je jouw e bike breed kunt testen. Denk hierbij aan zogenaamde testcenters. Deze centra hebben vaak een parcour gemaakt waar je jouw te testen e bike breed kunt testen. Je vindt er dus vaak wat heuveltjes, andere soorten ondergrond, wat steentjes en bijvoorbeeld een kleine afdaling. Op deze manier kun je jouw fiets goed testen en ervaar je dus hoe jouw e bike zich gedraagt.

Alle onderdelen testen

Als laatste is het dus belangrijk alle onderdelen die bij de e bike komen kijken even te testen, denk hierbij aan de oplader, het schermpje of de accu. Haal bijvoorbeeld je accu er even uit als dit mogelijk is, om te kijken hoe dit gaat. Zet je e bike voor een langere tijd even aan de oplader en kijk hoe lang dit duurt, hiermee kom je niet voor onverwachtse verassingen te staan. Deze tips zullen je helpen je e bike goed te testen en zullen er dus uiteindelijk voor zorgen dat jij de perfecte e bike kiest.

Gerelateerde artikelen

Waarom zijn ingenieurs belangrijk in de maatschappij?

ADR Cursus volgen in Limburg

Met welke kosten moet je rekening houden bij het vervangen van je groepenkast