Kings Place
Image default
Bedrijven

Burn-out klachten bij studenten

Tegenwoordig zijn er steeds meer studenten die last hebben van burn-out klachten. Deze klachten ontstaan vooral door sociale druk, een te zware studielast en de zware technologische ontwikkelingen. Dit wordt sommige jongen te veel. Bij een burn-out heeft iemand geen plezier meer in het gene waar hij of zij mee bezig is en het gevoel van geen controle.  

Als we kijken naar het fysieke gedeelte van de student gaat dat steeds beter, er wordt meer gesport en beter op het eten gelet. Alleen mentaal gaat het bij studenten wat minder, ze hebben moeite met de omgang van emoties, sociale druk en studiedruk. Een derde van de studenten heeft psychische problemen en een burn-out is ook niks geks meer in dit wereldje. 

Wanneer je een burn-out hebt heb je het gevoel dat je helemaal op bent en je niet meer kan worden opgeladen. Er komen de volgende symptomen bij kijken: het hebben van depressieve gevoelens, spanningsklachten en je angstig voelen, heel moe zijn en slecht slapen, afstand nemen van je vertrouwde omgeving en snel geïrriteerd raken en je niet goed kunnen concentreren.  Over het algemeen ben je erg onrustig en somber, een burn-out kan gepaard gaan met lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en duizeligheid.  

Een burn-out kun je niet altijd voorkomen, maar je kunt er wel rekening mee houden wanneer je je erg gestrest en vermoeid voelt. Leef volgens een vast patroon en neem wat tijd voor jezelf. Ga wat rustiger leven en stel realistische doelen voor jezelf op zodat je jezelf niet elke keer teleurstelt. Wanneer je het gevoel hebt dat het je allemaal te veel wordt is het belangrijk wat dingen uit je agenda te schrappen en wat tijd voor jezelf te nemen. Heb je niet het gevoel dat iets is wat je zelf kan oplossen is er psycholoog Leiden, psycholoog Amsterdam of psycholoog Den Haag. Let goed op jezelf en schakel hulp in wanneer je het gevoel hebt dat dit nodig is.  

http://www.piekerpoli.nl