Kings Place
Image default
Woning en Tuin

Welke tinten olijfgroen zijn er?

Ben je van plan je huis een andere kleur of inrichting te geven? Wil je graag een ander kleurtje op de muur en de bijpassende meubels vinden? In dit artikel vertel ik over de kleur Olijfgroen. Het is de meest gekozen kleur van het jaar 2020 en 2021. Dit komt mede omdat de kleur een mooi natuurlijk en rustig gevoel geeft. Deze jaren zijn enorm hectisch en stressvol geweest voor heel veel mensen, dat maakt het een goede keuze kleur. De kleur geeft rust en ontspanning en dat is waar mensen naar op zoek zijn wanneer ze thuiskomen van een drukke dag. Verder lees je over verschillende tinten en combinaties. 

Welke tinten?

Olijfgroen is een hele mooie groene kleur met een beetje geel. De kleur is in veel verschillende tinten te krijgen. Er zijn zelfs olijfgroene tinten die bijna bruin lijken. Deze kleuren worden dan soms ook wel eens olijfbruin genoemd. De meeste olijfgroene kleuren bevatten een tint van geel. Sommige olijfgroene kleuren zijn juist weer iets meer naar de oranje of bruine kant. Olijfgroen is prachtig te combineren met veel planten, dit geeft een mooi jungle achtig effect. De kleur is ook prachtig te combineren met bamboe elementen of donker bruine meubels. Een houten tafel bijvoorbeeld. 

Waarom Olijfgroen?

Zoals ik net zei wordt de kleur heel vaak gekozen en is het zelfs de meest gekozen kleur van 2020 en 2021. Door Corona hebben veel mensen thuis moeten werken en veel stress moeten ondergaan. Wanneer je een rustgevende kleur in huis hebt, geeft dit vaak veel positieve gevoelens en een gevoel van ontspanning. De kleur Olijfgroen is een van de kleuren die vaak een rustig gevoel geven en ontspanning. De kleur heeft een natuurlijke en aarde achtige kleur wat bij veel mensen rustgevend werkt. Het menselijk lichaam staat vaak verbonden aan natuurlijke kleuren.

 

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe tafel voor een nieuw huis

Eetkamerstoelen: Hoe kiest u het ideale model?

Loungeset kan wel tegen een buitje