Kings Place
Image default
Winkelen

Welke rollator kan ik het beste aanschaffen?

Een rollator kopen moet je aandachtig doen, want een rollator moet passen bij jouw eisen en leefstijl. In deze blog kun je lezen waar je op moet letten als je de juiste rollator wilt kopen. Welke rollator het meeste bij jou past volgens de volgende punten is ook de rollator die je het beste kan aanschaffen. Het is natuurlijk allemaal een persoonlijke keuze, maar een handige richtlijn is altijd goed om te gebruiken! 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een rollator?

Rollator maat

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je de juiste maat van de rollator hebt. Het is belangrijk dat de duwhandvatten op de juiste lengte van de rollator zitten. Als de duwhandvatten niet op de juiste lengte zitten verslechterd dit de loophouding, je rug zal daardoor overbelast worden. De volgende manier kan je helpen bij het kiezen van de juiste maat. 

  1. Sta rechtop en laat je handen langs je lichaam hangen

  2. Meet vervolgens de afstand van je polsen tot de grond

 

Rollator gewicht

Ook het gewicht van een rollator is bepalend. Er zijn namelijk twee type rollators: lichtgewicht rollators onder de 8 kg en traditionele rollators rond de 11 kg. Bij het maken van deze keuze moet je naar je spierkracht kijken. Als je vaak op reis gaat is een lichte variant fijner, omdat het tillen minder werk is. 

Zithoogte

De zithoogte van de rollator is ook bepalend bij de keuze. Een comfortabele zithoogte bepaalt namelijk je rit. Je zithoogte kun je op de volgende manier het best meten.

  1. Bepaal op welke stoel je thuis het prettigst op zit

  2. Meet de afstand vanaf de grond tot het zitgedeelte

Binnen of buiten rollator

Waar je je rollator wilt gebruiken heeft ook een bijdrage aan de keuze. Een binnenrollator is namelijk smaller zodat je in elke ruimte kunt komen. Een buiten rollator is wat steviger met stevige banden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Goedkoop Snus kopen