Kings Place
Image default
Bedrijven

Hoe kan speelgoed bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen?

Kinderen leren op jonge leeftijd het meest, ook zijn kinderen op jonge leeftijd veel aan het spelen. Educatief speelgoed brengt kinderen dus veel nieuwe dingen bij die ze meenemen in hun ontwikkeling. Het is dus goed om leuk speelgoed uit te kiezen maar ook educatief speelgoed, hiermee sla je twee vliegen in één klap. Je kind heeft het namelijk naar zijn zin en is ook nog eens aan het leren. Hierdoor kan het ook zo zijn dat een kind zich sneller ontwikkeld dan de rest.

Fases

Speelgoed helpt om kinderen vaardigheden aan te leren die bij de fase in hun leven past, het is dus ook goed om te kijken welke fase wordt aangegeven bij het speelgoed. Het kan namelijk ook zo zijn dat je speelgoed geeft dat te moeilijk is om te begrijpen of dat je speelgoed geeft waardoor de vaardigheden niet worden ontwikkeld. Veel speelgoed lijkt leuk voor kinderen maar kan ook niet goed zijn, een kind kan dan namelijk niet het overzicht bewaren en leert dan dus ook minder. Het is daarom goed om niet te veel speelgoed op dezelfde plek te hebben. 

Motoriek

Door te spelen ontwikkelen vooral baby’s hun motoriek, dit kan al met de simpelste voorwerpen. Denk aan een lege WC rol of een lege fles, pas wel op dat je niet te kleine voorwerpen of scherpe voorwerpen geeft. Baby’s stoppen veel in hun mond en kunnen dus ook stikken. Het is ook gevaarlijk om je kind een plastic zak te geven, wanneer en kind hier met zijn hoofd in gaat kan hij namelijk stikken. 

Taal leren

Door te spelen is het voor kinderen makkelijk om een taal te leren, door blokken met letters en cijfers leren ze bijvoorbeeld al tellen en lezen. Hierdoor zul je ook zien dat je kind eerder begint met praten.

 

Gerelateerde artikelen

Een bouwcontainer met een grote capaciteit huren?

Hoogwaardige zonnepanelen in Hengelo te koop!

Zonnepanelen, energie van de toekomst