Kings Place
Image default
Zakelijk

De duurzaamheid van papieren tassen

Papieren tassen maken al meer dan eeuwen deel uit van handel en commercie. Traditioneel werden stoffen en jute zakken gebruikt om goederen in grotere hoeveelheden te verpakken tijdens de overdracht van fabrikant of boerderijen naar detailhandelaren en winkeliers gebruikten vervolgens de papieren zakken om kleinere hoeveelheden goederen naar eindklanten te distribueren. In feite worden papieren zakken nog steeds gebruikt door kleine levensmiddelenwinkels, zoals eigenaren van snoepwinkels, straatvoedselverkopers, bakkers en door kleine groenteverkopers.

De bijdrage van een papieren tas in het bedrijfsleven en de commercie bleef echter geleidelijk beperkt als gevolg van de industrialisatie en verbetering van plastic verpakkingsopties die een groter uithoudingsvermogen, sterkte en vermogen hadden om producten, met name voedsel, te beschermen tegen de externe omgeving – waardoor de plank van het product werd vergroot. In feite domineerde plastic de afgelopen 5 tot 6 decennia de wereldwijde verpakkingsindustrie. Gedurende deze tijden was de wereld getuige van de nadelige effecten van niet-biologisch afbreekbaar afval van plastic verpakkingen op het wereldwijde milieu. Plastic flessen en voedselpakketten verstopten de oceanen om te onderhouden, kruiden van zee- en landdieren begonnen te sterven met plastic afzettingen in hun spijsverteringsstelsel, de bodemvruchtbaarheid nam af door plastic afzettingen in de bodem.

Maar wat zijn dan de voordelen van papieren tassen?

1. Biologisch afbreekbaar

Ten eerste zal afval van papieren zakken de komende 1000 jaar niet op het aardoppervlak blijven hangen, in tegenstelling tot plastic zakken. Mensen verliezen de komende 1000 tot 10 000 jaar mogelijk niet alle zeedieren in de zee, rivieren, meren en vijvers met plasticvervuiling, of ze verliezen misschien niet de meeste vruchtbaarheid van het land als gevolg van plasticmengsel in de bovengrond – als de wereld verschuift van plastic tot biologisch afbreekbare papieren verpakkingen. In feite heeft het meeste afval van papieren zakken minder dan 6 maanden nodig om af te breken en in de meeste gevallen veranderen ze in vruchtbaar afval voor vegetatie.

2. Recyclebaar

Papieren tassen zijn over het algemeen 100% recyclebaar. In tegenstelling tot plastic dat tijdens het recyclingproces extreem giftige gassen in de atmosfeer uitstoot, brengt het recyclingproces van papier dergelijke gevaren niet met zich mee. Dé belangrijkste reden om papieren zakken te gebruiken. Papieren zakken kunnen hergebruikt worden en veroorzaken geen vervuiling. Dit is het punt waarom ze zowel als ondernemer als klant het gebruik ervan zouden moeten promoten.

3. Papier is energiebesparing

Naast verschillende voordelen van het gebruik van papieren zakken, is een van de redenen waarom het zo milieuvriendelijk is, dat het helpt bij het besparen van enorme hoeveelheden energie. Het wordt meestal gemaakt van lokaal beschikbare materialen, die in termen van transportkosten uiteindelijk helpen bij het besparen van energie.