Kings Place
Image default
Bedrijven

ADR Cursus volgen in Limburg

Om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren moet je rekening houden met verschillende regels en wetgevingen. Hiervoor dien je ook een speciaal certificaat te behalen die laat zien dat jij in staat bent om deze gevaarlijke stoffen te kunnen vervoeren zonder hierbij problemen te veroorzaken. De meeste vrachtwagenchauffeurs beschikken over deze soort certificaten en kunnen daardoor bij vele chemische bedrijven aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Toch is het belangrijk om dit certificaat niet te verwaarlozen en dit eens in de zoveel jaar opnieuw proberen te behalen. In deze blog gaan we wat dieper in over ADR en de bijbehorende cursussen.

Waarom is een ADR belangrijk?

Het is zeer belangrijk om een ADR te behalen. Met het certificaat laat je namelijk zien dat je goed overweg kan met het vervoeren van deze soort stoffen en bij veel bedrijven is dit belangrijk om te hebben als vrachtwagenchauffeur. Bij chemische bedrijven is dit zelfs een vereiste en dienen deze certificaten ten alle tijden up to date te zijn.ADR cursussen zijn niet enorm lang en duren slechts enkele weken en kunnen voltooid worden in combinatie met andere benodigde cursussen.

Combineer een ADR Certificaat met een andere cursus

Zoals eerder aangegeven kun je een ADR Cursus eenvoudig combineren met een andere cursus zoals Code 95. De ADR certificering kun je ook behalen door gebruik te maken van speciale e-learnings. Deze e-learnings kun je al voltooien binnen een tijd van 3 dagen. Dan dien je enkel nog 1 dag praktijk te volgen om je nascholing te voltooien. Er zijn veel bedrijven die dit aanbevelen. Zo is er Cordewener in Maastricht die zich spcialiseren in code 95 en meerdere mensen hebben geholpen om dit te behalen.

https://eurotransportcollege.com/adr-cursus-limburg/