Kings Place
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de zwembadtrends?

Wat zijn de zwembadtrends?

Keuzes genoeg als u gaat kijken naar een zwembad in eigen tuin. Maar wat zijn nou de trends op zwembadgebied? 

Duurzaamheid

Milieuvriendelijke en duurzame zwembadoplossingen worden steeds populairder. Dit omvat energiezuinige pompen en filters, LED-verlichting, en het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Slimme technologie

Ook in de zwembaden wordt er geprofiteerd van de opkomst van slimme technologie. Zwembadeigenaars kunnen nu hun zwembadbesturingssystemen, verlichting, verwarming en zelfs reinigingsapparatuur op afstand beheren via apps op hun smartphones. 

Natuurlijke zwembaden

Natuurlijke zwembaden zijn voor nu de grootste trend. Deze worden zo ontworpen dat ze eruit zien als vijvers met natuurlijk water. We hebben de zwemvijvers die gebruik maken van waterplanten en natuurlijke filtratiesystemen om het water schoon te houden, zonder het gebruik van chemicaliën. Maar er kan ook kan er gekozen worden voor een zwembad met een natuurlijke uitstraling en een bio filtratiesysteem, zonder het gebruik van waterplanten.

Zwembadontwerpen

Zwembadontwerpen gaan verder dan de standaard rechthoekige vormen. Creatieve ontwerpen, ronde zwembaden, ovale zwembaden, vrije vorm zwembaden.

Overloopzwembaden, spiegelzwembaden en zwembaden met ingebouwde zitplaatsen en watervallen, alles is mogelijk.

Zoutwaterzwembaden

Steeds meer mensen kiezen voor zoutwaterzwembaden in plaats van traditionele chloorzwembaden. Zoutwaterzwembaden zijn over het algemeen prettiger voor de ogen en zachter voor de huid.

Zwembadverwarming

Er wordt veelal niet meer alleen gebruik genaakt van het zwembad in de zomerperiode, maar gedurende het hele jaar. Hierdoor is er een stijgende interesse in efficiënte zwembad- verwarmingssystemen, zoals warmtepompen en zonne-energie. Gedurende het hele jaar zwemmen neemt kosten met zich mee en met deze systemen zorg je voor energiebesparing.

Zwemspa’s

Zwemspa’s, die zowel als zwembad en als bubbelbad kunnen dienen, winnen aan populariteit. Ze bieden het beste van beide werelden: de mogelijkheid om te zwemmen en te ontspannen in één apparaat. Een zwemspa is niet groot, maar met een tegenstroommachine of een zwemelastiek kan je hier prima in zwemmen.