Kings Place
Image default
Financieel

Financieel rapport Solvency II XBRL

Solvency II XBRL is een financieel rapport dat bij De Nederlandse Bank word aangeleverd door bedrijven. Het was vroeger mogelijk om dit op papier te doen maar tegenwoordig moet het over internet aangeleverd worden en dit gebeurd met XBRL.

Online delen van financieel rapporten

We leven in een digitale wereld waarin bedrijven en instellingen geld willen besparen door steeds meer dingen digitaal te doen. Het is dan ook logisch dat De Nederlandse Bank Solvency II XBRL wil ontvangen en geen papieren rapport. Het verwerken van digitale rapporten en opslaan ervan gaat zo veel sneller. Het bespaart heel veel tijd en geld. Het delen van de rapporten moet wel veilig gaan omdat het om gevoelige informatie gaat in de rapporten en daarom word XBRL gebruikt.

Ontwikkeld voor het financieel sector

XBRL is specifiek ontwikkeld voor het delen van financiële rapporten en er is veel gedaan om dit veilig te doen. Een Solvency II XBRL rapport kan dan ook nooit door een derde partij worden gelezen. Het wordt in XBRL gecodeerd verzonden en kan alleen door de ontvanger worden gelezen. Het handige is ook dat de ontvanger het rapport meteen kan lezen zonder het eerst te hoeven decoderen en een andere software ervoor te gebruiken.

Xbrlweb.parseport.com

Xbrlreports.nl

Softwarepakketten.nl