Kings-place

bibliotheek systemen

Boeken en Tijdschriften

 

Moderne bibliotheek systemen maken werk bibliothecaris makkelijker

Gemak dient de mens. Dit aloude gezegde is ook in de huidige moderne tijd springlevend als we zien hoe automatisering en digitalisering ons dagelijkse leven de afgelopen decennia steeds makkelijker hebben gemaakt. Logisch dus, dat mensen eenzelfde gemaksniveau in de hedendaagse bibliotheek verwachten.

Door op slimme wijze de bibliotheek systemen van Dialoc ID in uw bibliotheek in te zetten, kunt u op gemakkelijke wijze aan dat soort verlangens tegemoet komen. De configuraties die we u kunnen leveren zorgen ervoor dat tal van tijdrovende en arbeidsintensieve werkzaamheden een heel stuk eenvoudiger voor uw personeelsleden worden. Hierdoor krijgen ze meer tijd en mogelijkheden om zich bijvoorbeeld met servicegerichte adviestaken bezig te gaan houden.

 

Bibliotheek systemen waar logisch over is nagedacht

 
Voor het ontwikkelen van nieuwe bibliotheek systemen gaan de medewerkers van Dialoc ID niet bepaald over één nacht ijs. Integendeel! Tijdens de ontwikkelfase onderhouden ze nauw contact met tal van verschillende bibliotheken wereldwijd om gerichte feedback te kunnen krijgen. Op basis van die vergaarde info ontstaan systemen die niet alleen naadloos op reeds bestaande werkprocessen aansluiten, maar ook universeel inzetbaar zijn.

De bibliotheek systemen die Dialoc op de markt brengt staan dan ook hoog aangeschreven bij de bibliothecarissen die ermee werken. Dit is mede te danken aan het feit dat we veel aandacht besteden aan intuïtieve werkprocessen, zodat praktisch iedereen op de werkvloer er snel mee leert werken.

 

Een soepele switch van EM naar RFID

 
In praktisch alle bibliotheken in Nederland is men de afgelopen decennia de EM (elektromagnetische) technologie gaan gebruiken om het uitleenproces te vergemakkelijken. Op zich is dat een prima oplossing, doch er is inmiddels een alternatief in de vorm van RFID beschikbaar, die het uitlenen van items zowel voor uw personeelsleden als voor uw bibliotheekbezoekers nog makkelijker maakt. De introductie van dit soort nieuwe systemen betekent overigens niet dat u meteen uw oude EM-methodes overboord moet gooien. Dialoc ID kan u namelijk ook van hybride-oplossingen voorzien, zodat het oude systeem in uw eigen tempo kan worden uitgefaseerd.