Kings-place

Waar moet u aan denken bij het installeren van een inductie kookplaat?

Dienstverlening

U denkt er al een tijd je over om een inductie kookplaat te installeren. Niet alleen wilt u op een duurzamere manier koken, maar u vindt ook de veiligheid erg belangrijk. Het is in deze tijd heel erg hip om een inductie kookplaat te laten installeren in de keuken. Het is een milieuvriendelijke manier van koken en u bespaart ook nog eens op gas, water en licht.

Maar waar moet u nu rekening mee houden bij de installatie van een inductie kookplaat? En wat zijn de voordelen van een inductie kookplaat installeren? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

 

Waarom koken op een inductie kookplaat?

De meeste mensen maken nog steeds gebruik van gas om te koken, maar het gebruik maken van een inductie kookplaat wordt steeds populairder. U kookt dan met elektriciteit in plaats van met gas. Dit is niet alleen veiliger, maar ook beter voor het milieu. Als u kookt op een inductiekookplaat wordt de plaat niet warm.

Dit wordt veroorzaakt door het feit dat u kookt met magnetisme. De bodem van de pan wordt wel heet, maar de kookplaat zelf niet. Koken op een inductie kookplaat heeft ook nog eens als voordeel dat het minder elektriciteit verbruikt dan bijvoorbeeld een keramische kookplaat. Dit kan wel oplopen tot een vermindering van 20%.

 

Een inductie kookplaat installeren

Een inductie kookplaat installeren is niet lastig als u in het bezit bent van een Periflex aansluiting. Dit is een speciaal stopcontact bestaande uit vier contactpunten. Als u niet in het bezit bent van een Periflex aansluiting en u wilt toch graag een inductie kookplaat laten installeren, dan kunt u het beste contact opnemen met een erkend elektricien. Deze zorgt dan ook gelijk voor de installatie van de inductie kookplaat.

Door de installatie uit te laten voeren door een vakspecialist, voorkomt u dat er schade kan ontstaan door bijvoorbeeld kortsluiting. Een inductie kookplaat installeren hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat het goed en veilig gebeurt.