Kings Place
Image default
Toerisme

Populaire bezienswaardigheden van Bulgarije

goedkope vakantieparken

Het gastvrije Bulgarije biedt uitstekende strandvakanties in de zomer en goedkope skitochten in de winter. Lokale balneologische resorts zijn erg populair bij toeristen. Bedevaarttochten naar heilige plaatsen zijn een populaire toeristenbestemming in Bulgarije. Historische, architectonische en natuurlijke bezienswaardigheden van het land zorgen voor welverdiende belangstelling bij toeristen.

Vallei van rozen

In de Rozenvallei heeft de natuur zelf de ideale omstandigheden gecreëerd voor de teelt van de veeleisende en grillige oliezaadroos: rijke grond, zacht water, overvloedige dauw en hoge luchtvochtigheid. Tijdens de bloeiperiode van rozenstruiken hangt hier een heerlijke geur van rozen, lavendel en munt, en bij zonsopgang kun je genieten van een werkelijk fantastisch zicht als honderdduizenden rozenblaadjes met een rustig ritselen opengaan naar de eerste zonnestralen. De rozenolie die in Bulgarije wordt geproduceerd, wordt beschouwd als een van de beste ter wereld en de productie ervan is een belangrijk onderdeel van de economie van het land. Een prachtig jaarlijks festival is gewijd aan de Koningin der Bloemen. In even jaren wordt de vakantie gehouden in de stad Kazanlak en in oneven jaren – in Karlovo. De actie begint in de velden met een ritueel van het verzamelen van bloemblaadjes, en dan gaat de viering naar de stad, waar kostuumparades, concerten, shows en tentoonstellingen worden gehouden. Gasten van de stad kunnen niet alleen deelnemen aan feestelijke evenementen, maar ook traditionele souvenirs kopen en de Bulgaarse keuken proeven.

Nessebar

Een ongewoon mooi museumstadje Nessebar ligt vlakbij de populaire badplaats Sunny Beach. Tegenwoordig is Nessebar slechts een kleine badplaats, en alleen unieke architectonische monumenten herinneren aan enkele millennia van haar turbulente geschiedenis, toen de stad een belangrijk handelscentrum was en een kruispunt van de invloedssferen van Byzantium en Bulgarije. Monumenten uit de oudheid en de middeleeuwen, woongebouwen in de stijl van de Bulgaarse renaissance en werkende molens zijn tot op de dag van vandaag in de stad bewaard gebleven. Het moderne Nessebar is opgedeeld in het moderne vasteland en het oude gedeelte, gelegen op een klein schiereiland. Het derde deel van het Oude Stadsplein stond onder water. De ondergelopen vestingmuren zijn nog steeds 80 m van de kust onder water te zien. Alle kerken van de stad bleven op wonderbaarlijke wijze op het resterende grondgebied.

Rila-klooster

Het klooster is het belangrijkste spirituele centrum in Bulgarije. Het belangrijkste heiligdom van het klooster zijn de onvergankelijke relikwieën van Johannes van Rilski – de stichter van het klooster en de hemelse beschermheer van Bulgarije. De onvergankelijke relikwieën van de heilige hebben het vermogen om te genezen van verschillende ziekten. Veel wonderbaarlijke genezingen worden in verband gebracht met een ander heiligdom van het klooster – het icoon “Odigitria” (of “Gids”). In het midden van het reliekschrijnpictogram staat een kleine afbeelding van de Moeder van God, waarrond de relikwieën van 32 heiligen zich in afzonderlijke cellen bevinden.

De trots van het klooster is de rijkste bibliotheek, die unieke handgeschreven en vroege gedrukte boeken bevat. Het kloostermuseum stelt een collectie iconen, wapens en oude munten tentoon. De belangrijkste tentoonstelling is het kruis van de monnik Raphael, uitgehouwen uit een lindeboom. Het kruis van 80 centimeter bevat meer dan 100 bijbelse taferelen en 650 minuscule heiligenfiguren. De meester bracht 12 jaar door met het maken van dit unieke stuk houtsnijwerk en verloor in die tijd zijn gezichtsvermogen en gezondheid.

Veliko Tarnovo

De bloeiperiode van de stad valt in de XII-XIV eeuw, toen de stad de hoofdstad werd van het Tweede Bulgaarse Koninkrijk. In die tijd werd de stad vaak het “Tweede Constantinopel” genoemd. In de twaalfde eeuw werd een onneembare vesting gebouwd op de top van de Tsarevets-heuvel, omringd door krachtige muren. De muren waren 4 meter dik. Het was het tweede fort dat op deze plek werd gebouwd. De eerste werd in de 5e eeuw door de Byzantijnen gebouwd, maar werd vernietigd. Buiten de muren van het nieuwe fort werden het tsarenpaleis, de patriarchale kathedraal, kerken, kloosters en woongebouwen opgetrokken.

Het beroemdste religieuze gebouw van het fort van vandaag is de kerk van de veertig martelaren. Binnen de muren van deze kerk werd op 22 september 1908 de onafhankelijkheid van Bulgarije uitgeroepen.

Kaap Kaliakra

De pittoreske kaap gaat twee kilometer de zee in. De rotsachtige kusten, waarvan de hoogte 70 meter bereikt, bieden prachtige uitzichten. Aan deze plek zijn verschillende mooie oude legendes verbonden: over Sinterklaas die op de vlucht is voor de Turken, over trotse Bulgaarse schoonheden die van de hoge oever de zee in renden om niet in handen van de Turkse veroveraars te vallen. In 1791 vond een legendarische zeeslag plaats nabij Kaliakra, toen een Russisch squadron onder leiding van admiraal Ushakov de veel in de minderheid zijnde Turkse armada versloeg. Deze strijd maakte een einde aan de Russisch-Turkse oorlog.

Aladzha klooster

De eerste christelijke kluizenaars verschenen in deze landen in de 4e eeuw. Het klooster bereikte zijn grootste welvaart in de XIII-XIV eeuw. Het klooster bestaat uit verschillende niveaus. De cellen van de monniken, de refter en de keuken bevinden zich op het eerste niveau, op het tweede niveau is er een kapel, waarin de oude fresco’s gedeeltelijk bewaard zijn gebleven. Sommige kamers zijn natuurlijke grotten, de rest is uitgehouwen in de rots. Tegenwoordig heeft het klooster een museum gewijd aan zijn geschiedenis. Je kunt de attractie van mei tot oktober bezoeken, het ligt op ongeveer twee kilometer van het Golden Sands-resort.

Stenen bos

Het stenen bos is een uniek natuurlijk monument. In dit bos groeien geen simpele bomen, maar stenen zuilen. De hoogte van het zichtbare deel van de stenen beelden bereikt soms 7 meter. Buiten zijn de stenen “bomen” samengesteld uit kalksteenzandsteen, terwijl de binnenkant gevuld is met zand. Onderzoekers zeggen dat de stenen 50 miljoen jaar oud zijn. Er is geen consensus over de oorsprong van deze ongebruikelijke stenen zuilen. De lokale bevolking is van mening dat deze plek een krachtige positieve energie heeft en wensen kan laten uitkomen. De attractie is gelegen nabij de badplaats Varna.

Thracische tombe in Kazanlak

Op het grondgebied van de Kazanlak-vallei werden ongeveer 300 grafheuvels gevonden waarin Thracische aristocraten werden begraven. Een van de beroemdste graven is de Thracische tombe, gebouwd in de late 4e – begin 3e eeuw voor Christus. … De tombe werd ontdekt in 1944. Helaas werd het in de oudheid geplunderd, maar unieke fresco’s zijn op wonderbaarlijke wijze bewaard gebleven op de muren van de belangrijkste schatkamer. De fresco’s, gemaakt in zwart, rood, geel en wit, tonen scènes uit het leven van de Thraciërs.

Tempel van Alexander Nevsky

De majestueuze tempel van Alexander Nevsky is niet alleen de belangrijkste tempel in Sofia, maar in heel Bulgarije. Vanwege de indrukwekkende omvang van de tempel kunnen meer dan vijfduizend mensen tegelijkertijd de dienst bijwonen. De tempel heeft een complexe architectuur en het interieur verbaast met een overvloed aan fresco’s, waardevolle iconen en mozaïekpanelen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html