Kings Place
Image default
Dienstverlening

Investeer in uw bedrijfsveiligheid, boek een BHV-cursus bij Arehbo

Het belang van een BHV cursus

Voor u als werknemer is het van belang dat u de veiligheid binnen en rondom uw bedrijf zo goed mogelijk regelt. Ongelukken gebeuren overal, ook op de werkvloer. Natuurlijk is het risico op een bedrijfsongeval in bepaalde branches soms groter dan in andere branches. Een ongeluk komt doorgaans onverwacht. In dat geval moet er, wanneer uw werknemers in gevaar zijn, snel en adequaat hulp kunnen worden verleend. Sinds 1998 bent u dit als werkgever volgens de Arbowet zelfs verplicht! Laat uw werknemers daarom een BHV cursus bij Arehbo volgen.

Het verlenen van de juiste hulp

Wanneer uw bedrijf met een bedrijfsongeval te maken krijgt, is het van groot belang dat er direct en op de juiste wijze hulp aan het slachtoffer wordt geboden of dat andere, noodzakelijke maatregelen worden getroffen.

Dat kan alleen wanneer er op de werkvloer iemand met kennis van zaken aanwezig is die bovendien het hoofd koel houdt. Daarom is het van groot belang dat u uw medewerkers een BHV cursus aanbiedt. Hierdoor kunnen levens worden gered en kan erger worden voorkomen.In een BHV cursus worden uw werknemers getraind hoe in bepaalde situaties gehandeld dient te worden. Op deze manier voldoet u ook aan de vereisten van de Arbowet. Het aantal werknemers dat als BHV-er moet worden opgeleid, is afhankelijk van de risico´s binnen uw organisatie. 

 

Opleiding tot BHV-er in slechts één dag

Uw werknemers kunnen bij Arehbo al binnen één dag hun BHV-diploma behalen. Daarna zijn zij in in staat om eerste hulp te verlenen, te communiceren met hulpdiensten, ongevallen en brand te voorkomen en uw bedrijfspand te ontruimen. De kosten die u als werkgever heeft voor een BHV cursus die uw werknemer volgt, kunt u volledig als bedrijfskosten op de winst van uw onderneming in mindering brengen. 

 

Het belang van herhaling

Wanneer het diploma tot BHV-er eenmaal is behaald, moeten de opgedane kennis en vaardigheden wel worden onderhouden. Dit kan door de BHV-ers jaarlijks een herhalingscertificaat te laten halen. Hiermee toont u als werkgever aan aan de basisverplichting te hebben voldaan. Arehbo verzorgt ook deze herhalingscursussen. Zo zijn uw BHV-ers altijd up-to-date. Een veilig gevoel.