Kings Place
Image default
Entertainment

Een feestje organiseren

Er is altijd wel een reden voor een feestje! Is er iemand jarig, geslaagd of getrouwd? Vier het! Sommige mensen zijn van zichzelf een geboren gastheer of -vrouw. Maar of je nu een kinderfeestje, buurtfeest of verjaardagfeest organiseert, met een goede planning kan iedereen leuke feestjes organiseren. In dit artikel geven we enkele tips om jouw feest succesvol te maken, optimaal te kunnen genieten en een goede indruk op de gasten te maken.

Zelf organiseren of partybedrijf inhuren?

Natuurlijk kan je zelf een feestje organiseren. Echter, een partyverhuur bedrijf kan vaak net iets extra’s geven. Ook als je een groot feest geeft of ontzorgd wilt worden komt het inhuren van een partybedrijf vaak gelegen. Bijvoorbeeld als je je feest wilt aankleden met helium ballonnen of een ballonnenboog, leuk voor een bijvoorbeeld een trouwerij. Verder verhuren veel partyverhuur bedrijven ook handige objecten zoals tafels, stoelen, partytenten en heaters.

Tips voor een geslaagd feest

  1. Datum plannen en mensen uitnodigen

De eerste stap voor een geslaagd feestje is het plannen van een datum en het versturen van uitnodigingen.  Beslis wie je wilt uitnodigen en wie niet. Wordt het een feestje voor alleen vrienden, of zijn je buren, familie en collega’s ook welkom?

Zorg dat je op tijd bent om te voorkomen dat mensen al andere plannen gemaakt hebben. Het kan geen kwaad om ook een keer een reminder te sturen. Zo weet je zeker dat mensen jouw feestje niet vergeten. Het is niet verplicht, maar wel zo netjes om ook de buurt tijdig te informeren, zeker als het een buitenfeest is.

Stel verder ook van te voren een budget vast. Wat wil je maximaal kwijt zijn? Dit helpt je voor de volgende stappen.

  1. Zorg voor lekkere hapjes

Geen feest is compleet zonder lekkere hapjes waar iedereen van kan genieten. Bedenk daarom tijdig wat je de gasten serveert. Bij een gebrek aan inspiratie kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een cateraar in te huren, wel zo makkelijk.

  1. Sfeer met een muziekje

Op elk feest is passende muziek van grote impact op de sfeer. Stel daarom ruim van te voren een playlist(bijvoorbeeld via Spotify) samen met jouw favoriete liedjes. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een DJ in te huren.

  1. Decoratie

Een feest zonder decoratie is geen feest. Naast een goede smaak (hapjes) en gehoor(muziek) wil het oog ook wat. Dit kan je bereiken door middel van decoratie op jouw feestje. Denk hierbij aan slingers, ballonnen en verlichting.

https://www.heegpartyservice.nl/

Gerelateerde artikelen

Aan welke eisen moet een trouwlocatie in Dalfsen voldoen?

Een prettige feestlocatie in Zwolle huren?