Kings-place

Bipolaire Stoornis Vs. ADHD in Kinderen – Vergelijken en Begrijpen

Dienstverlening

Kinderen met ADHD en kinderen met bipolaire stoornis zullen vaak veel van dezelfde symptomen vertonen. Deze symptomen zijn:

– Irritatie
– Hyperactiviteit
– Onrust
– Impulsief zijn
– Extreem veel energie
– Oppositionele houding

Aangezien deze symptomen elkaar wel overlappen, kan het verwarrend zijn voor ouders en ook professionelen. Er zijn echter een paar verschillen die je moet weten over kinderen die ADHD hebben. Bijvoorbeeld het feit dat ADHD kinderen:

Makkelijk af te leiden zijn
Boos kunnen worden, maar zelden echt woedend
Symptomen hebben die niet komen en gaan
Gedrag vertonen die gecorrigeerd kan worden
Stemmingen hebben die gepast voorkomen

Onafhankelijk van de diagnose, zijn al deze kinderen:

Heel gevoelig voor kunstmatige kleuren, smaken en conserveermiddelen in eten
Kunnen ook coeliakie hebben

Daarom zijn er een aantal natuurlijke behandelingen die kunnen helpen om de symptomen van deze kinderen te verminderen. Natuurlijk zijn er ook een aantal belangrijke dingen die je moet begrijpen over bipolaire kinderen. Dit zijn:

Bipolaire kinderen hebben zwaardere problemen dan kinderen met ADHD. Dit is omdat hun stemmingen zeer snel wisselen. De uitgelatenheid, snelle spraakgebruik, woedeaanvallen, agressie, slaapgebrek, verlatingsangst, huilbuien en desinteresse moeten allemaal serieus genomen worden. Ben je op zoek naar een kinderpsycholoog, bezoek dan onze website!

Bipolaire kinderen zullen een onverwachte reactie hebben wanneer het op ADHD behandeling aankomt. Dit is omdat ADHD behandeld wordt met of pepmiddelen of antidepressiva, waarvan beide de oorzaak kunnen zijn van manie of zelfmoord in bipolaire kinderen. Deze geneesmiddel zullen ook de manie, woede, depressie en slapeloosheid erger maken.

Bipolaire symptomen zullen verschillen op basis van de leeftijd van het kind, en meeste kinderen zullen pas na hun 7de verjaardag gediagnosticeerd worden. Omdat er geen bloedtesten zijn om aan te tonen dat iemand bipolaire stoornis heeft, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de symptomen van het kind over de tijd heen. Deze data moet verzameld worden van ouders, leraren en oppassers. De psycholoog moet ook zijn persoonlijke interactie, observatie en beoordeling gebruiken.

Het is mogelijk dat bipolaire stoornis genetisch is. Zorg er dus voor dat je kind er niet totaal door verwoest wordt.
Maak je geen zorgen wanneer je nog steeds verward bent over bipolaire stoornis in kinderen. Zelfs geestelijke gezondheidsprofessionelen vinden de complexe verschijning van symptomen verwarrend. Het feit dat sommige van deze kenmerken elkaar overlappen en dat elk kind anders reageert op verschillende soorten geneesmiddel en behandelingen kan het ook verwarrender maken om te bepalen of een kind bipolaire stoornis of ADHD heeft, of gewoonweg normaal kinderlijke gedrag vertoond.

Psychologen dienstverlening Breda

 

https://www.depsycholoog.nl/breda/