Kings Place
Image default
Woning en Tuin

Betonnen aanrechtbladen in huis

In het juiste huis kunnen betonnen aanrechtbladen de inruilwaarde van het huis verbeteren, omdat het wordt beschouwd als een premium materiaal, vergelijkbaar met aanrechtbladen van kwarts of natuursteen. Betonnen werkbladen zien er misschien uit als massieve platen, maar in werkelijkheid zijn ze meestal slechts een paar centimeter dik. De illusie dat het veel dikkere platen zijn, is meestal het resultaat van een de rand van beton op het aanrecht. Dit betekent dat er een subtiele betonnen coating op bijvoorbeeld een frame van hout wordt gegoten

 

Een aanrecht van beton kan zwaar wegen

Toch zijn betonnen aanrechtbladen erg zwaar wegen. Installateurs moeten soms kasten versterken en soms zelfs de vloeren om het aanzienlijke gewicht te dragen. Hoewel betonnen werkbladen soms ter plaatse worden gevormd en gestort, worden ze vaker in winkels vervaardigd nadat een technicus nauwkeurige metingen van uw keukenruimte heeft uitgevoerd en alle afwerkingsopties met u heeft besproken.

 

Na de fabricage mag het aanrecht volledig uitharden

In de winkel worden mallen gebouwd en het aanrechtblad gegoten, compleet met alle gootsteenuitsparingen, kleuring of toevoegingen die worden gevraagd. Tijdens de fabricage worden de aanrechtplaten meestal versterkt met een soort vezel of metaalgaas om ze sterkte en stijfheid te geven. Na de fabricage mag het aanrecht volledig uitharden en kan het oppervlak worden geslepen en gepolijst tot elke gewenste afwerking. Er wordt sealer aangebracht, vaak een zeer harde epoxy. Zodra de uitharding en afwerking zijn voltooid, levert een installatieteam het aanrecht zorgvuldig af op de werkplek en installeert het.

 Bekijk hier een aantal geplaatste aanrechtbladen!

 

Onderhoud van betonnen aanrechtbladen

Ervan uitgaande dat het aanrecht in eerste instantie is verzegeld met een verzegeling van goede kwaliteit, vereist voortdurend onderhoud alleen de toepassing van een goede wasverzegeling op waterbasis om de 9 tot 12 maanden. Jaarlijkse afdichting zorgt ervoor dat het oppervlak bestand is tegen vlekken en vermindert de kans dat het betonnen aanrecht na verloop van tijd barst.