Kings Place
Image default
Marketing

Alles wat je moet weten over een Site Audit

Als je eigenaar bent van een website, weet je dat er meer bij komt kijken dan alleen maar een aantrekkelijk design en functionele gebruikerservaring. Het is belangrijk om voortdurend te evalueren en aan te passen om ervoor te zorgen dat je website zowel zichtbaar als nuttig blijft. Maar hoe weet je dat je website optimaal presteert en aan de verwachtingen van je klanten voldoet? Een van de beste manieren om dit te weten te komen is door middel van een site audit. In dit artikel zullen we uitleggen wat een site audit is, waarom het essentieel is voor je website strategie en de belangrijkste componenten van een succesvolle site audit.

Wat is een Site Audit precies?

Een site audit is een diepgaande evaluatie van je website, uitgevoerd door een professionele serviceprovider, om de prestaties, bruikbaarheid en SEO-vriendelijkheid te evalueren. Deze evaluatie omvat verschillende elementen, zoals website-inhoud, technische aspecten, pagina- en paginagroepering, metadata, backlinks, laadsnelheid en algehele bruikbaarheid. Door een Site audit uit te voeren, kun je niet alleen de problemen identificeren, maar ook de sterkere punten van je website ontdekken. Het kan helpen om je website te verbeteren, om je visitekaartje op internet te optimaliseren en om de prestaties van je website te verbeteren.

De drie pijlers van een Site Audit

Een succesvolle site audit is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: technische, inhoudelijke en links. Technisch zijn er factoren die de structurele en operationele aspecten van je website onder de loep nemen, zoals de veiligheid, snelheid, laadtijden en werking van de site. De inhoudelijke pijler omvat het analyseren van de kwaliteit van je website-inhoud, zoekwoorden, metadata, structuur, interne links externe links en gebruikerservaringen. De link pijler richt zich op de analyse van backlinks, domeinautoriteit, domeinnaam en de hoeveelheid organisch verkeer. Het is belangrijk om alle drie de pijlers te beoordelen om een volledig beeld te krijgen van de prestaties van je website.

Waarom je volgens ons moet investeren in een Site Audit

Het uitvoeren van een site audit is een essentieel element van een succesvolle digitale marketingstrategie. Het helpt je website te optimaliseren voor zoekmachines en om de gebruikerservaring van je bezoekers te verbeteren. Het stelt je in staat om de nadruk te leggen op wat werkt en wat niet werkt op je website. Een regelmatige site audit kan ervoor zorgen dat je website betere resultaten oplevert voor zowel jou als je klanten. Je kunt de prestaties van je site optimaliseren om meer verkeer en leads te genereren en uiteindelijk de gebruikerservaring en conversies te verbeteren.

In het kort

Een site audit is een diepgaande evaluatie van je website om de prestaties, bruikbaarheid en SEO-vriendelijkheid van je site te analyseren. Het is gebaseerd op de drie fundamenten: technisch, inhoudelijk en links. Het leidt tot verbetering van de prestaties van je site en de conversies en biedt een betere gebruikerservaring aan je bezoekers.

Veelgestelde vragen over Site audit

Wat kost een Site audit? 

De kosten van een site audit variëren afhankelijk van de grootte van je website en de complexiteit van het auditproces. Een standaard site audit kost ongeveer €500 tot €1000. Er zijn ook uitgebreide audits beschikbaar voor grotere websites of geavanceerde analyses.

Hoe vaak moet ik een site audit uitvoeren? 

Het wordt aanbevolen om elke 6 tot 12 maanden of na elke grote wijziging op je website een site audit uit te voeren.

Conclusie:

Elk bedrijf met een website zou regelmatige site audits moeten uitvoeren om de prestaties van hun site te optimaliseren en kansen voor verbetering te identificeren. Door het analyseren van de technische, inhoudelijke en link-eigenschappen van jouw website, kun je de SEO-vriendelijkheid en bruikbaarheid van jouw site voor gebruikers verbeteren. Met een Site audit kun je dus de gebruikerservaring van jouw website maximaliseren en de online prestaties verbeteren. Wacht niet langer en laat een site audit uitvoeren door een professionele serviceprovider vandaag om ervoor te zorgen dat jouw website volledig geoptimaliseerd is.