Het digitale schoolbord voor op school

Het digitale schoolbord is niet meer weg te denken uit het leslokaal van een school. Veel scholen hebben de afgelopen jaren de keuze gemaakt om hun bestaande schoolborden in te wisselen door een digitaal schoolbord en geven nu les op een interactieve manier. Een digitaal schoolbord of ook wel digibord genoemd is overigens ook nog steeds in ontwikkeling en steeds meer bedrijven komen ook achter het gemak van deze digitalen schooborden. Vanwege de interactieve manier van kennisoverdracht en de vele mogelijkheden van de bijgeleverde software zijn er steeds betere toepassingen van een digibord.

De techniek achter het digibord

Wanneer je de techniek achter een digibord bekijkt dan val het direct op dat hier nog steeds een beamer als uitgangspunt gebruikt kan worden om een beeld van een computer op een scherm te projecteren. Omdat het folie waarop geprojecteerd wordt uit twee laagjes bestaat kan er door druk van een vinger een x en y coördinaat worden bepaald die doorgegeven kan worden aan de software voor de toepassing die wordt geprojecteerd. Dit is de toepassing van een touchscreen scherm. Een elektromagnetisch scherm werkt met behulp van een spoel waarbij een stift het elektrisch signaal op de coördinaten bepaald. Ook zijn er tegenwoordig laser, infrarood en ultrasoon schermen die nog geavanceerder zijn.

Waar te bestellen

Natuurlijk zijn er verschillende bedrijven die een digibord of ook wel smartboard genoemd kunnen leveren. Toch is het belangrijk om hier met een specialist als JFAD bij te betrekken. Het is niet alleen belangrijk dat u een goed scherm aanschaft maar ook is het erg belangrijk om een goede beamer te gebruiken die voldoende lichtopbrengst heeft om een presentatie professioneel te presenteren. Bepalend is ook of de software up to date is en of er geluid noodzakelijk is. Bovendien is de specialist op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de digiborden en bent u altijd verzekerd van een nieuw model.

 

 

https://www.jfad.nl

Preventie burn-out door Prive coaching

Er is steeds meer bekend over de totstandkoming van een burn-out en het is zeker mogelijk om hier ook preventief mee om te gaan. Het herkennen van de signalen die leiden tot een burn-out zijn belangrijk om te analyseren. Maar ook is het belangrijk om bewust te worden hoe om te gaan met negatieve en positieve energie vanuit ons dagelijkse leven. Wanneer je bewuster je leven zult inrichten en duidelijke grenzen stelt t.a.v. je dagelijkse activiteiten zul je veel minder snel tegen een burn-out aanlopen. De training zal op basis van privé coaching het beste op maat kunnen worden uitgevoerd en veel bedrijven realiseren zich ook dat deze investering in hun personeel noodzakelijk is.

Burn-out wordt vaak niet herkend

Een burn-out ontstaat vaak niet plotseling maar is een echte sluipmoordenaar. De eerste signalen van vermoeidheid of minder goed slapen tot meer opvliegerigheid sluipen geleidelijk het leven van een persoon in. In veel gevallen worden de klachten uiteindelijk zo erg dat na onderzoek bij een huisarts pas achteraf blijkt dat het om een burn-out gaat. Veel van de mensen die dan pas een behandeling krijgen zijn geruime tijd bezig om hiervan te genezen en bovendien is er vaak geen volledige belasting meer mogelijk. Kortom een ziekte die ook nog eens zijn sporen nalaat.

Voorkomen is dus beter dan genezen

Het is dus heel goed te begrijpen dat een burn-out in een vroegtijdig stadium serieus moet worden genomen. Natuurlijk heeft dit vaak ook te maken met verschillende arbeid gerelateerde situaties die lastiger zijn om te veranderen. Maar waar het vooral ook om gaat is de manier waarop je hier als persoon mee omgaat. Er zijn gewoon methodes aan te leren om meer te ontspannen en minder snel gestrest te raken wanneer de spanningen of werkdruk oplopen. Juist deze technieken en gedragsvaardigheden zijn voor veel mensen zeer waardevol en kunnen enorm snel de eerste signalen van een burn-out voorkomen.

 

https://www.tailorit.nl