Mercedes-Benz A-klasse tweedehands of nieuw

Als je op zoek bent naar een occasion dan heb je nogal wat keuzes te maken. Kies je ervoor een elektrische auto te kopen bijvoorbeeld, of zoek je toch naar een Mercedes Benz A-klasse tweedehands uitvoering? Gewoon op diesel of benzine? Hoewel het vanuit milieutechnisch opzicht beter is voor de elektrische auto te gaan, kunnen nog steeds heel veel mensen de lokroep van een tweedehands Mercedes Benz A-klasse niet weerstaan.

De kleinste van het stel maar wel echt een Mercedes

Ach, en begrijpelijk is het zeker ook wel. Met de Mercedes Benz A-klasse heb je weliswaar de kleinste Mercedes onder je gat, het is in alles wel echt een Mercedes; een toonbeeld van comfort en veiligheid dus, gekoppeld aan meer dan uitstekende prestaties. In 1997 leerden we in ons land de Mercedes Benz A-klasse kennen. Vanaf dat moment is de auto niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De Mercedes heeft in de loop der jaren echter een heuse metamorfose ondergaan. Eigenlijk is de huidige A-klasse niet meer te vergelijken met de eerste uitvoeringen. Zo is de Mercedes Benz A-klasse van nu lager en vooral ook behoorlijk langer. Niets voor niets was de A-klasse van Mercedes Benz een MPV, nu mag de auto zich hatchback noemen.

Automatische transmissie

Standaard wordt de Mercedes Benz A-klasse geleverd in handgeschakelde uitvoering en zes versnellingen. Wellicht heb jij echter een tweedehands Mercedes Benz A-klasse aangeschaft met zeven versnellingen of met automatische transmissie, want ook die waren en zijn beschikbaar. De Mercedes Benz A-klasse heeft een start- stopsysteem en is een zeer veilige auto. Niets voor niets kreeg het al eens de vijf sterren kwalificatie opgeplakt van EuroNCAP. Dat wil zeggen dat je te maken hebt met een buitengewoon veilige auto. Verrassend is ook de ruimte, zo zul jij ook al ervaren hebben. Er is ruimte genoeg voor tenminste vijf volwassenen.

Ook is het de moeite waard om een elektrische auto kopen te onderzoeken!

Zijn er ook nadelen aan het leasen van een bedrijfsauto?

Zakelijk auto leasen is enorm populair als het gaat om het gebruik van bedrijfsauto’s. Steeds meer ondernemers kiezen graag voor operational lease. Je zou denken dat hier dan geheel geen nadelen aan kleven. Het zijn er ook inderdaad maar weinig. Er is eigenlijk maar één groot nadeel en dat treedt op als je het contract tussentijds wilt opzeggen. Dit kan bij voorbeeld gebeuren als je je bedrijf wilt beëindigen. Dan heb je immers de bedrijfsauto niet meer nodig. Maar het tussentijds beëindigen van een leasecontract kan vervelende financiële gevolgen hebben.

Hoge kosten bij vroegtijdig beëindigen leasecontract

Als je hebt gekozen voor Ford Transit Connect lease en je wilt halverwege de looptijd van het contract stoppen met het leasen, dan zal de leasemaatschappij in veel gevallen extra kosten in rekening brengen. Zij hadden immers gerekend op een langere leaseperiode. Daar is ook het afgesproken maandbedrag op afgestemd. Als je er dan tussentijds vanaf wilt dan is dit voor de leasemaatschappij erg onaantrekkelijk. De kosten die het bedrijf moet maken worden doorgaans verhaald op de gebruiker van de auto. Deze kosten kunnen soms zo hoog op lopen dat je het gehele contract moet uitdienen, ook als je de auto niet meer gebruikt.

Hoe voorkom je deze kosten?

Je kunt voorkomen dat je in zo’n onaangename situatie belandt door vooraf goed na te denken over een leasecontract. Als je zeker weet dat je de kosten kunt voldoen en dat je dit ook de gehele periode van het contract kunt volhouden. Want als je dit niet zeker weet en er gaat iets mis, dan kan dit onaangename gevolgen hebben. Als je vooraf de consequenties goed overziet dan zal je dit niet snel overkomen. Dan kun je gewoon gedurende de hele looptijd van het contract zorgeloos gebruik maken van je Ford Transit Connect.

https://www.autoleasecentrale.nl/

Waar vind ik de beste deals voor het leasen van een Ford Transit?

Zakelijk auto leasen

Als je op zoek bent naar een nieuwe bedrijfsauto dan is het allereerst belangrijk te beslissen welk merk en type het gaat worden. Stel je kiest voor Ford Transit Connect lease. Dan kun je vervolgens op het internet zoeken naar bedrijven die deze auto in de lease aanbieden. Vervolgens vergelijk je de prijzen die hiervoor worden berekend. Vaak kun je online globaal zelf uitrekenen wat het leasen gaat kosten. De prijs wordt berekend op basis van de duur van het contract en het aantal gereden kilometers per jaar. Als je dit bedrag weet kun je het vergelijken met andere aanbieders om zo de beste deal te vinden.

Maak gebruik van speciale acties

Je kunt ook voor het vinden van een deal voor operational lease gebruik maken van acties die door leasemaatschappijen worden aangeboden. De concurrentie is vaak groot en daarom proberen leasebedrijven klanten te werven door speciale aanbiedingen te doen. Als je net op het juiste moment een nieuwe bedrijfsauto wilt gaan leasen kun je hier natuurlijk gebruik van maken. Zo kun je aanzienlijk goedkoper uit zijn bij het leasen van jouw favoriete merk en type bedrijfswagen. Als er meerdere bedrijven zijn met een aanbieding kun je hier gebruik van maken. Een actietarief kan soms honderden euro’s schelen als je kijkt naar de totale leaseprijs voor de volledige periode.

Welke kosten moet ik zelf nog betalen voor mijn bedrijfsauto?

De meeste vaste kosten zijn inbegrepen in de leaseprijs. Het gaat dan om reparaties en onderhoud, de wegenbelasting die verschuldigd is en de premie voor de allrisk verzekering. Je moet zelf de brandstofkosten betalen en ook voor boetes en parkeergelden draai je uiteraard zelf op. Wanneer je een boete krijgt gaat deze in eerste instantie naar de leasemaatschappij, maar deze zal de boete aan jou doorsturen met het verzoek die te betalen.

https://www.autoleasecentrale.nl/